Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
maragyani, tarifi, yapılır

Maragyani - Maragyani Nasıl Yapılır - Maragyani Tarifi Nedir

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maragyani - Maragyani Nasıl Yapılır - Maragyani Tarifi Nedir



maragyani nasıl yapılır - maragyani tarifi



MALZEMELER:

1 kg kuşbaşı dana eti
2 adet orta boy soğan
Tuz
Karabiber
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı siyah susam
1 tatlı kaşığı susam
1 çorba kaşığı kinzi (Karadeniz'de kişnişe böyle deniyor)
4 diş iri boy sarımsak
1 çorba kaşığı kuru haspir (ya da safran)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı fındık (kavrulmuş, kalın kıyılmış)
1 çay bardağı ceviz (çekilmiş)

HAZIRLANIŞI:

Kuşbaşı etleri kesme şeker büyüklüğünde doğrayın Diş diş doğranmış soğanlarla birlikte tencereye koyun Çok kısık ateşte, tencere kapağı kapalı pişmeye bırakrn Etler saldıkları suyu çeker gibi olunca tencereye 5-6 bardak kadar su koyun ve kaynamaya bırakın Etler iyice pişince tuzu ekleyin Yemek suyu üstünde yüzen yağlan kaşıkla bir kahve fincanına alın

Kaynatmaya devam edin Etler kaynarken bir başka tencereye, ince elekte 2-3 kez elenmiş mısır ununu koyun Kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun Tereyağmı katıp eritin ve kaynamakta olan et suyunu kepçe ile azar azar mısır unu-tereyağı karışımına katın Karıştırarak et suyunu mısır ununa pütür kalmayacak şekilde yedirin Tencerede kalan etleri de, mısır unu karışımına ekleyin Kısık ateşte kaynatmayı sürdürün

Önce susamları sonra kişniş tohumlarını kısık ateşte ve yapışmaz tavada karıştırarak kavurun Soğutup havanda ezerek dövün Sarımsak dişlerini karabiberi ekleyin Ezdikten sonra karışımı kaynamakta olan et suyuna katın Safran yapraklarını da kısık ateşteki yapışmaz tavada kavurduktan sonra ufalayıp et suyuna katın

Domates salçasının dörtte üçünü, çekilerek un haline getirilmiş fındık ve ceviz içlerini ekleyin Kalan dörtte bir salçayı ayırdığınız bir kahve fincanı yağlı et suyuna katıp karıştırın ve kaynamakta olan ete ekleyin Tüm malzemeyi tekrar karıştırın Eti servis tabağına aktarın, sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.