Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, italyan, sebze, tarifi, usulü, yapılışı

İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı



İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Malzemeleri




Servis: 4 kişilik


Malzemeler:

2 adet kabak

2 adet havuç

3 adet taze patates

6 -8 adet taze fasulye

1 adet kereviz

1 adet sarıbiber

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet yeşilbiber

1 adet pırasa

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1/2 demet fesleğen

5 su bardağı su

Tuz, karabiber

Rendelenmiş parmesan peyniri





Yapılışı:

Sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın Fesleğen yapraklarını jülyen doğrayın Tencerede zeytinyağını ısıtın Sırayla havuç, pırasa, taze fasulye, biberler, kereviz, patates ve kabağı ilave edin Tüm sebzeleri 3-4 dakika kavurun Su, tuz ve karabiber ilave edip kaynatın Ocaktan almadan fesleğeni ekleyip karıştırın Kaselere paylaştırın Rendelenmiş parmesan peyniri ile servis yapın


Besin Değeri:

1 porsiyonunda 125 kalori

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı



İtalyan Usulü Sebze Çorbası Tarifi - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Nasıl Yapılır - İtalyan Usulü Sebze Çorbası Malzemeleri



Malzemesi:
2 soğan
2 sap kereviz
1/3 kereviz
4 havuç
6 domates
2 patates
30 gr kuyruk yağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 litre sıcak et suyu
tuz
karabiber
1/2 diş sarımsak
1/4 litre su
40 gr makarna
40 gr pirinç
1/2 demet maydanoz
50 gr gravyer peyniri

Hazırlanışı:
Soğanın kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın Pırasayı, kerevizi, havucu temizleyin, yıkayın, ince uzun doğrayın Domatesleri yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın, küçük doğrayın Kabukları soyulmuş olan patatesleri kuyruk yağını da doğrayın Zeytinyağını kızdırın ve kuyruk yağı parçalarını bu yağda kızartın Patates ve domatesler hariç diğer bütün sebzeleri katın ve 5 dakika karıştıra karıştıra kızartın Et suyunu dökün ve üzerine tuzunu biberini ekin Sarımsağı tuzda dövün Çorbaya ilave edin ve 40 dakika orta ateşte pişirin Ayrı bir tencerede su kaynatın İçine tuz atın Makarnayı bu suda on dakika haşlayın Süzgece boşaltıp soğuk sudan geçirin Pirinci yıkayın, suyunun süzülmesini bekleyin Çorbanın pişme süresinin bitmesinden 20 dakika önce pirinci, patatesi, 5 dakika önce domatesi ve makarnayı çorbaya katın Daha sonra yıkanmış ve doğranmış olan maydanozu çorbaya ilave edin Servis yapın Gravyer peynirini ayrı olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.