Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanyol, mutfagi

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Ispanyol Mutfagi

ISPANYOL KARIDESI

Malzemeler:

1 kg karides
2 ince dilimlenmis sogan
2 su bardagi bira
1 dis sarmisak
1 defne yapragi
3 adet tane karabiber
2 adet kereviz yapragi
2 çay kasigi tuz
1/2 limon

Yapilisi:

Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin
Yaklasik 10 dakika kaynatin
Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin
Atesten alin, ilinmaya birakin Kabuklarini soyun ve iyice sogutun
Zevkinize göre süsleyip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Karides Kokteyl
Malzemeler:

2 çorba kasigi mayonez
1 çorba kasigi ketçap
1 tatli kasigi konyak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
8 adet haslanmis orta boy karides
1 dilim limon

Yapilisi:

2 çorba kasigi mayonez ve 1 çorba kasigi ketçabi bir kapta iyice karistirin
1 çorba kasigi konyagi ekleyin Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandirin
8 adet orta boy haslanmis karidesi küçük küpler halinde kesin
Karisimin içine ekleyin
Limon dilimiyle ve karideslerle süsleyerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Peynir Soslu Balik Izgara
Malzemeler:

1kg morina yada mersin baligi yada kiliç filetosu
ayçiçek yagi
peynir sosu
3 su bardagi rendelenmis ekmek kirintisi


Peynir sosu için:

200 gr ince kesilmis kasar peyniri
2 çay kasigi hardal
2 çay kasigi acisiz kirmizi biber
4 çay kasigi acili sos
1 su bardagi bira


Yapilisi:

Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karistirarak pisirin
Balik filetolarini küçük parçalara ayirin Her iki tarafina da yag sürün
Ekmek kirintilarina bulayin 15 dakika izgarada pisirin
Peynir sosu ile birlikte servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Pirasa Köftesi
Malzemeler:

2 kg pirasa
250 gr kiyma
2 yumurta
tuz
2 çay kasigi karabiber

Yapilisi:

Pirasa çok ince dogranir ve çok iyi pisene dek haslanir
Haslandiktan sonra iyice sIkilir sulu kalmamasina dikkat edilir
Içine yumurta, kiyma, tuz, karabiber eklenir Iyice karistirilir
Sonra elinizle izgara köfte sekli verilir
Köftelerin tümü hazirlaninca diger yerde 2 yumurta çirpilir
Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra una bulanarak misir özü yaginda kizartilir, sicak servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Banana Fritter (Muzlu Tatli)
Malzemeler:

Un 11 çorba kaşığı (100 gr)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)


Yapilisi:

Unla tuzu derin bir kaba eleyin
Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın
Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın
Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin
Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın
Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın
Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın Ve hamurun içine katın
Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın
Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Bari Usulü Katli Güvec


--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler:


1 kat için:

3 adet orta boy domates

1 demet maydanoz

1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi karabiber


2 kat için:

2 adet orta boy kabak

(soyulmadan 1 parmak eninde halka dogranmis)


3 kat için:

2 su bardagi temizlenmis, yikanmis kabuksuz midye

(ya da dondurulmus midye)


4 kat için:

1 su bardagi pirinç

10-12 adet kiraz domates (varsa)


Ayrica:

Yarim su bardagi zeytinyagi

Yarim su bardagi et suyu (yada yarim su bardagi sicak su içine 1 adet et suyu tabletini atip, kullanabilirsiniz)



Yapilisi:


Genis bir güveç veya derin ve genis bir kabin altina küp dogranmis domates ve ince kiyilmis maydanozlari yerlestirelim Tuz ve karabiberini serpistirelim Sonra üzerine ikinci kat olan yuvarlak dogranmis kabaklari yerlestirelim Simdi sira, yikanmis midyeleri üçüncü kat olarak siralamaya geldi Isterseniz her kat malzemeyi yerlestirirken hafifçe tuz ve karabiberi de serpistirin Artik son kat olarak, yikanmis kiraz domatesleri de koyalim En sonunda zeytinyagini gezdirip, et suyunu ilave edelim 175 dereceye ayarli firinda 35-40 dakika pisirip, ilik olarak servise sunalim

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Jambonlu Enginar (Alcachofas Com Ja)
Malzemeler:

5-6 adet ayiklanmis enginar
1 adet limon suyu
1 çay kasigi tuz
10-12 dilim herhangi bir cins janbon
1 adet büyük boy kuru sogan (ince yemeklik dogranmis)
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 su bardagi konserve bezelye (ya da haslanmis bezelye)
1 çay kasigi tuz
2 adet haslanmis kati yumurta


Yapilisi:

Önce enginarlari dörde bölelim ve üzerine çikacak kadar su ilavesiyle bir tencereye yerlestirip, orta isidaki atesin üzerine oturtalim Içine enginarlar kararmasin diye limon suyunu ve tuzunu da ekleyip, haslanmaya birakalim En fazla 20-25 dakika sonra pisip, iyice yumusayan enginarlari süzüp, bir kenarda beklemeye alalim Bu arada genis bir tavaya zeytinyagini koyup, ince kiyilmis soganlari ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralim Hemen üzerine küp küp yani kusbasi et formunda dogranmis salamlari katalim ve 1-2 dakika daha birlikte soteleyelimHaslanmis ya da konserve bezelyeyle beraber haslanmis enginarlari ekleyip, 2-3 dakika karistiralim ve altini söndürelim Tuzunu serpistirip, servis tabagina alalim Yanina dilimlenmis kati yumurtayla süs yapip servise sunalim

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



İspanyol omleti (4 kişilik)
Malzemeler:

2-3 büyük domates

4 yumurta

Kaşar peyniri

Kekik

Tuz

Tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Domatesler soyulduktan sonra, yuvarlak dilimler halinde kesilir Kızdırılmış tereyağında, domates halkaları her iki yüzü de pişecek şekilde sotelenir Üzerine yumurtalar sarıları tercihen dağıtılmayaak şekilde kırılır Hafif tuz ilavesi yapılır Kapağı kapalı şekilde, yumurtanın içi iyice piştikten sonra bütün tavayı kaplayacak kadar ince bir kat kaşar, yumurtanın üzerine konur Kaşarlar eridikten sonra üzerine bol kekik ilavesi yapılır Sıcak servis yapılır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Kuru Üzümlü & Kiymali Börek
Malzemeler:

16 dilim

350 gr kiyma
300 gr un
30 gr kuru üzüm
40 gr kiyilmis iç badem
4 adet kirmizi biber
1 adet sogan
1 dis sarmisak
3 yemek kasigi domates salçasi
1 adet yumurta sarisi
6 yemek kasigi kirmizi sarap
9 yemek kasigi zeytinyagi
Toz kirmizi biber
½ tatli kasigi kimyon
2 tatli kasigi kuru maya
Toz seker
Tuz


Yapilisi:

Kirmizi biberleri temizleyin, kuru üzümlerle birlikte kiyin Kirmizi sarapla karistirip, sarap buharlasincaya kadar pisirin
Sarmisagi ezin, sogani küp seklinde dograyin bademlerle birlikte 4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurun Sonra kiymayi ekleyip, kavurmaya devam edin 3 yemek kasigi domates salçasi katin Tuz, seker, toz kirmizi biber ve kimyon ile tatlandirin Kiyma iyice kavrulunca biber ve kuru üzüm karisimini ekleyip sogumaya birakin

Hamur için un ve mayayi karistirin 3 çay bardagi ilik su ve 4 yemek kasigi zeytinyagi ekleyerek mutfak robotu'nda yogurun 20 dakika üzeri örtülü olarak mayalanmaya birakin Tekrar yogurup unlanmis tezgahta 3 mm kalinliginda 30x45 cm'lik bir dikdörtgen seklinde açin

Kiymali içi, hamurun üzerine yayin Uzun kenarindan rulo yapip, birlesme yeri alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin Uçlarini alta kivirin Yumurta sarisini kalan zeytinyagi ve domates salçasi ile karistirip, hazirladiginiz rulonun üzerine sürün Daha sonra birkaç yerinden çatalla delin

Önceden 200º isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 30 dakika pisirin Dilimledikten sonra ilik ya da soguk olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Portakalli Krem Karamel
Malzemeler:

10 kisilik

5 adet portakal
300 gr toz seker
15 gr tereyagi
3 su bardagi süt
2 adet kivi
4 adet yumurta
4 adet yumurta sarisi
150'ser gr yesil ve siyah üzüm
1 paket vanilya



Yapilisi:

15 litrelik dikdörtgen bir kalibi yaglayin 1 su bardagi sekeri tavada eritip, karamelize edin 6 yemek kasigi sicak su ilave edip, karamel eriyene kadar isitin Hemen kaliba dökün, katilasmaya birakin
Sütü kaynatin Vanilya, yumurta, yumurta sarisi ve kalan sekeri çirpin Sicak sütü karisima katip, süzgeçten geçirin

Portakallari iyice yikayin Ikisinin kabugunu rendeleyip, süte katin Sütü kaliba dökün Derin bir firin tepsisine sicak su koyun Kalibi tepsiye oturtun, 160º sicakliktaki firinin alttan 2 rafinda 1 saat pisirin

Portakallarin filetosunu çikartin Kivileri dilimleyin, üzümleri yikayin Tatliyi ters çevirip tabaga alin ve meyvalarla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



DENIZ MAHSÜLLÜ SPAGETTI


MALZEMELER


100 gr konserve ton balığı

400 gr çubuk makarna

800 gr midye

3 diş sarmısak

1 adet sivribiber

1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz

300 gr süzgeçten geçirilmiş domates

1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni

zeytinyağı

tuz

1 fincan sıcak su

4 Kişilik



HAZIRLANIŞI


Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştırarak pişirin Bir tutam tuz ekleyin Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katın Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyinmidyeleri içinden çıkarın spagettiyi dirice haşlayın


tüm malzemeyi spagettinin üzerine dökünyavaş yavaş harmanlayın

servis yapın


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



SEBZELI LOKMA


MALZEMELER


25 adet için

1 adet rulo katlı hamur

2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)


harcı için:


2 adet havuç

5 adet dilimlenmiş mantar

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)

2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı tereyağı

karabiber

tuz

2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)


yapılışı:


havucu rendeleyintavaya 2 kaşık tereyağı koyunsırayla pırasa, az sonra mantar şöle bir karıştır havuç rendesini koy biraz çeviriçine haşlanmış ıspanak koy ve kalan malzemeyi döküntavanın içinde harmanlayarak karıştırınız ve ateşten indirin


Rulo hamuru tahmini 25 dilim olarak kesin hamur toplarını elinizde açınıziçine malzemeden koyup düzgün toplar haline getirinizmazemeyi bezelerin sayısına göre eşit paylaştırınbir tavada kızdırdığınız 2 bardak sıvı yağda delikli kepçe ile itinalı kızartınızaltın sarısı olunca servise çekiniz


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



SOS VINIGRET


MALZEMELER


15 kişi


6 kahve fincanı zeytinyağı (300 gr)

2 kahve fincanı sirke (100 gr)

1 çay kaşığı toz hardal

¼ çorba kaşığı tuz

1 tutam karabiber

2 çorba kaşığı ince kıyılmış kornişon veya salatalık turşusu

1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

2 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı dolma biber



HAZIRLANIŞI


Bütün malzemeyi bir kapta karıştırınız Arzu edildiği zaman kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Salmohero - Meze



MALZEMESİ:


4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)

Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek)

1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak)

3 diş sarmısak (dövülecek)

1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak)

1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak)

1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek)


Süslemek İçin;

2 adet haşlanmış katı yumurta



SOSUN MALZEMESİ

Sos İçin;

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

3 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber




TARİF

Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim Kabukları soyulmuş iç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim

Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan, dövülmüş sarmısak, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, ince kıyılmış domates ve biber koyarak 1-2 dakika kadar çekelim Çok ince taneli bir karışım elde edelim Sonra içine sos malzemeleri olan zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi ekleyerek, tekrar robotto 1 dakika kadar çekelim

Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş bademleri karıştıralım Üzerine robotta hazırladığımız sosu gezdirerek iyice harmanlayalım


Servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmiş katı yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanyol Mutfagi

Eski 08-13-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Mutfagi



Soğanlı Omlet (Tortilla de Cebolla)



2 Kişi


10







MALZEMESİ

5 adet orta boy soğan (yemeklik, çok incecik kıyılmış)

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

10-12 dilim jambon (kibrit çöpü gibi dilimlenmiş)

1 çay kaşığı tuz

8 adet yumurta



TARİF

Önce soğanları çok incecik kıyalım ve 20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyup, ateşin üzerine oturtalım Sürekli karıştırarak soğanların rengi iyice sararıncaya kadar kavuralım Sonra jambonları ekleyip, 1 dakika kadar soteleyelim Hemen üzerine bir kabın içinde önceden çırpılmış yumurtaları ve tuzu aktaralım Omlet iyice toparlanıp, pişince, diğer yüzünü bir kapakla çevirip, kızartalım


İki yüzünü de iyice kızarttığımız omleti sıcak olarak servise sunalım


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.