![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiIspanyol Mutfagi ISPANYOL KARIDESI Malzemeler: 1 kg karides 2 ince dilimlenmis sogan 2 su bardagi bira 1 dis sarmisak 1 defne yapragi 3 adet tane karabiber 2 adet kereviz yapragi 2 çay kasigi tuz 1/2 limon Yapilisi: Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin ![]() Yaklasik 10 dakika kaynatin ![]() Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin ![]() Atesten alin, ilinmaya birakin ![]() ![]() Zevkinize göre süsleyip servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiKarides Kokteyl Malzemeler: 2 çorba kasigi mayonez 1 çorba kasigi ketçap 1 tatli kasigi konyak 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 8 adet haslanmis orta boy karides 1 dilim limon Yapilisi: 2 çorba kasigi mayonez ve 1 çorba kasigi ketçabi bir kapta iyice karistirin ![]() 1 çorba kasigi konyagi ekleyin ![]() ![]() 8 adet orta boy haslanmis karidesi küçük küpler halinde kesin ![]() Karisimin içine ekleyin ![]() Limon dilimiyle ve karideslerle süsleyerek servis yapin |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiPeynir Soslu Balik Izgara Malzemeler: 1kg morina yada mersin baligi yada kiliç filetosu ayçiçek yagi peynir sosu 3 su bardagi rendelenmis ekmek kirintisi Peynir sosu için: 200 gr ince kesilmis kasar peyniri 2 çay kasigi hardal 2 çay kasigi acisiz kirmizi biber 4 çay kasigi acili sos 1 su bardagi bira Yapilisi: Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karistirarak pisirin ![]() Balik filetolarini küçük parçalara ayirin ![]() ![]() Ekmek kirintilarina bulayin ![]() ![]() Peynir sosu ile birlikte servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiPirasa Köftesi Malzemeler: 2 kg pirasa 250 gr kiyma 2 yumurta tuz 2 çay kasigi karabiber Yapilisi: Pirasa çok ince dogranir ve çok iyi pisene dek haslanir ![]() Haslandiktan sonra iyice sIkilir sulu kalmamasina dikkat edilir ![]() Içine yumurta, kiyma, tuz, karabiber eklenir ![]() ![]() Sonra elinizle izgara köfte sekli verilir ![]() Köftelerin tümü hazirlaninca diger yerde 2 yumurta çirpilir ![]() Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra una bulanarak misir özü yaginda kizartilir, sicak servis yapilir |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiBanana Fritter (Muzlu Tatli) Malzemeler: Un 11 çorba kaşığı (100 gr ![]() Tuz 1 çimdik Yumurta 1 adet Yumurta akı 1 adet Süt 6 çorba kaşığı Toz şeker 1 çorba kaşığı Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet Yağ (Kızartma için) Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık Pudra şekeri (Servis için) Yapilisi: Unla tuzu derin bir kaba eleyin ![]() Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın ![]() Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın ![]() Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın ![]() ![]() Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın ![]() Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın ![]() Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın ![]() ![]() Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın ![]() Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiBari Usulü Katli Güvec -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler: 1 ![]() 3 adet orta boy domates 1 demet maydanoz 1 çay kasigi tuz 1 çay kasigi karabiber 2 ![]() 2 adet orta boy kabak (soyulmadan 1 parmak eninde halka dogranmis) 3 ![]() 2 su bardagi temizlenmis, yikanmis kabuksuz midye (ya da dondurulmus midye) 4 ![]() 1 su bardagi pirinç 10-12 adet kiraz domates (varsa) Ayrica: Yarim su bardagi zeytinyagi Yarim su bardagi et suyu (yada yarim su bardagi sicak su içine 1 adet et suyu tabletini atip, kullanabilirsiniz) ![]() Yapilisi: Genis bir güveç veya derin ve genis bir kabin altina küp dogranmis domates ve ince kiyilmis maydanozlari yerlestirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiJambonlu Enginar (Alcachofas Com Ja) Malzemeler: 5-6 adet ayiklanmis enginar 1 adet limon suyu 1 çay kasigi tuz 10-12 dilim herhangi bir cins janbon 1 adet büyük boy kuru sogan (ince yemeklik dogranmis) 4 yemek kasigi zeytinyagi 2 su bardagi konserve bezelye (ya da haslanmis bezelye) 1 çay kasigi tuz 2 adet haslanmis kati yumurta Yapilisi: Önce enginarlari dörde bölelim ve üzerine çikacak kadar su ilavesiyle bir tencereye yerlestirip, orta isidaki atesin üzerine oturtalim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Mutfagiİspanyol omleti (4 kişilik) Malzemeler: 2-3 büyük domates 4 yumurta Kaşar peyniri Kekik Tuz Tereyağı HAZIRLANIŞI : Domatesler soyulduktan sonra, yuvarlak dilimler halinde kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiKuru Üzümlü & Kiymali Börek Malzemeler: 16 dilim 350 gr ![]() 300 gr ![]() 30 gr ![]() 40 gr ![]() 4 adet kirmizi biber 1 adet sogan 1 dis sarmisak 3 yemek kasigi domates salçasi 1 adet yumurta sarisi 6 yemek kasigi kirmizi sarap 9 yemek kasigi zeytinyagi Toz kirmizi biber ½ tatli kasigi kimyon 2 tatli kasigi kuru maya Toz seker Tuz Yapilisi: Kirmizi biberleri temizleyin, kuru üzümlerle birlikte kiyin ![]() ![]() Sarmisagi ezin, sogani küp seklinde dograyin bademlerle birlikte 4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur için un ve mayayi karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiymali içi, hamurun üzerine yayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden 200º isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 30 dakika pisirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiPortakalli Krem Karamel Malzemeler: 10 kisilik 5 adet portakal 300 gr ![]() 15 gr ![]() 3 su bardagi süt 2 adet kivi 4 adet yumurta 4 adet yumurta sarisi 150'ser gr ![]() 1 paket vanilya Yapilisi: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütü kaynatin ![]() ![]() ![]() Portakallari iyice yikayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakallarin filetosunu çikartin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiDENIZ MAHSÜLLÜ SPAGETTI MALZEMELER 100 gr konserve ton balığı 400 gr çubuk makarna 800 gr midye 3 diş sarmısak 1 adet sivribiber 1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr süzgeçten geçirilmiş domates 1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni zeytinyağı tuz 1 fincan sıcak su 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tüm malzemeyi spagettinin üzerine dökün ![]() ![]() servis yapın ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiSEBZELI LOKMA MALZEMELER 25 adet için 1 adet rulo katlı hamur 2 adet yumurta sarısı (çırpılmış) harcı için: 2 adet havuç 5 adet dilimlenmiş mantar 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış) 2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı karabiber tuz 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) yapılışı: havucu rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rulo hamuru tahmini 25 dilim olarak kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiSOS VINIGRET MALZEMELER 15 kişi 6 kahve fincanı zeytinyağı (300 gr ![]() 2 kahve fincanı sirke (100 gr) 1 çay kaşığı toz hardal ¼ çorba kaşığı tuz 1 tutam karabiber 2 çorba kaşığı ince kıyılmış kornişon veya salatalık turşusu 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı dolma biber ![]() HAZIRLANIŞI Bütün malzemeyi bir kapta karıştırınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiSalmohero - Meze MALZEMESİ: 4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek) Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek) 1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak) 3 diş sarmısak (dövülecek) 1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak) 1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak) 1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek) Süslemek İçin; 2 adet haşlanmış katı yumurta SOSUN MALZEMESİ Sos İçin; Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 3 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber TARİF Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim ![]() ![]() Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan, dövülmüş sarmısak, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, ince kıyılmış domates ve biber koyarak 1-2 dakika kadar çekelim ![]() ![]() ![]() Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş bademleri karıştıralım ![]() ![]() Servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmiş katı yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Mutfagi |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol MutfagiSoğanlı Omlet (Tortilla de Cebolla) 2 Kişi 10 MALZEMESİ 5 adet orta boy soğan (yemeklik, çok incecik kıyılmış) 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 10-12 dilim jambon (kibrit çöpü gibi dilimlenmiş) 1 çay kaşığı tuz 8 adet yumurta TARİF Önce soğanları çok incecik kıyalım ve 20-25 cm çapındaki bir tavaya zeytinyağını koyup, ateşin üzerine oturtalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki yüzünü de iyice kızarttığımız omleti sıcak olarak servise sunalım ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|