Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afrika, güney, tarifleri, yemekleri

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri



Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı


KOYUN GÜVECİ (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ)

  • 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
  • 2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış)
  • 1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış)
  • 750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
  • 1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız

Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız
Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz Güveci ateşten alıp servis ediniz

Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri



DUMPLİNG WİTH CREAM (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Krem ve Tarçınlı Buharda Toplar
  • 1/2 kg un
  • 250 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1/2 litre krem
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz
Derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurun, içine 40 gr tereyağı atın ve kaynamaya bırakın
Derin bir kaba unu koyun, üzerine kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı toz şekeri ve tuzu ekleyin, bir karıştırıp sıvıyağı koyun Yumurtaları bütün olarak üstüne kırın ve birlikte bir tel çırpıcı ile çırpın Suyunu ilave edin ve yine karıştırın Hafif koyu, akıcı bir hamur elde edeceksiniz Bu hamuru bir çorba kaşığı ile tepeleme olarak alın ve kaynayan yağlı suya kaşık kaşık atın Tencerenin kapağını kapatarak Dumpling'ler kocaman toplar haline gelinceye kadar pişmeye bırakın Bu arada, tatlının servis kabını hazırlayın Bunun için derin bir servis kabının dibine, şekerin yarısını koyun, kaşıkla yayın Üzerine bol tarçın serpin Kalan tereyağını ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bu tarçınlı şekerin üzerine top top koyun ve yine bol miktarda tarçın serpin Bu arada Dumpling'leriniz kocaman toplar haline gelerek pişmiştir Tencerenin kapağını açın, bu biraz şekli bozuk toplan sıcak sıcak bozmadan kevgirle suyunu süzerek çıkarın ve servis kabındaki tereyağı, şeker ve tarçın karışımının üzerine koyun Sıcak topların üzerine yine bol miktarda önce tarçın, sonra toz şeker serpin Üzerine bol krem dökün, kremin üzerine yine tarçın serperek sıcak olarak servis yapın

Not: Toz şekeri ve tarçını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri



VİNEGAR PUDDİNG (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Sirkeli Puding
  • 75 gr tereyağı
  • 3/4 su bardağı kahverengi toz şeker
  • 2 iri yumurta
  • 200 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/2 tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi
  • bir tutam tuz
  • 4 çorba kaşığı kayısı reçeli (tanesiz) veya 4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
şurup için:
  • 1/2 litre su
  • 400 gr toz şeker
  • 3/4 su bardağı sirke
Suyu şeker ve sirke ile 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın Tereyağını eritin Kahverengi şekeri tereyağı ile krem haline gelinceye kadar çırpın İçine yumurtaları, çırpmaya devam ederek ilave edin Unu, kabartma tozunu, zencefili, küçük hindistan cevizi rendesini ve tuzu yumurta karışımına ilave ederek, iyice karıştırın Kayısı reçelini veya marmeladını ilave edin Karıştırıp içine önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığınız şurubu ekleyin İyice karıştırıp bir kek kabına koyarak, önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 40 dakika pişirin Sıcak olarak yanında çırpılmış krem ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri



MİLK TART (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Sütlü Tart

tart hamuru için:
  • 200 gr petit beurre bisküvi
  • 100 gr tereyağı
üstü için:
  • 3/4 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 su bardağı süt
  • 40 gr tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 iri yumurta
  • 1 tatlı kaşığı badem esansı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • bir tutam tuz
Bisküvileri ince ince ufalayın veya dövün, tereyağını eritin ve bisküvilere katarak karıştırın Tart kabının dibini bir parça yağlayın ve içine bisküvi karışımını koyun Elinizle hamurun üzerine bastırarak kabın dibine yayın ve soğumaya bırakın
3/4 litre sütü kaynatın Şekerle yumurtaları, şeker eriyinceye kadar çırpın Şeker eriyip karışım köpüklenince karıştıra karıştıra kaynamış süte ilave edin Bir parça soğuk sütle erimiş tereyağını, tuzu, nişastayı ve unu karıştırın Soğuk süt ve un karışımını daha önce hazırladığınız süt ve yumurta karışımına, karıştırarak boşaltın Badem esansını içine katın, iyice karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar hafif ateşte karıştırmaya devam ederek pişirin Tarçını ilave edin, tekrar karıştırarak kremanız koyulaşıncaya kadar hafif ateşte pişirin Pişen kremayı hazırlamış olduğunuz bisküvi hamurunun üzerine dökün Serin bir yerde en az 2 saat soğumaya bırakın Tartınızı buzdolabına koymayın, dışarıda bekletin Hazır olunca kabında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney Afrika Yemekleri - Güney Afrika Yemekleri Ve Tarifleri



SNOEK FİSH (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Kayısı Marmeladı Barakuda
  • 1 adet Snoek balığı veya 1 yayın balığı
  • 1 kavanoz kayısı marmeladı
  • 1 limonun suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz
Snoek balığının orta kılçığını balığı parçalamadan çıkarın veya balıkçınıza çıkarttırın Fırın tepsinizi sıvıyağ ile yağlayın Balığı tepsiye koyup üzerine limon suyunu gezdirin ve bir kenara bırakın Balığın sosunu hazırlamak için tencereye yarım su bardağı su koyup, tereyağını ve kayısı marmeladını ilave edin, sarımsağı dövüp üstüne atın birlikte hafif ateşte erimeye bırakın
Karışımınız eriyince, balığı tuzlayın, karabiberini serpin Daha sonra eriyen tereyağı ve kayısı marmeladını homojen bir hale gelmesi için çırpın ve balığın üzerine kaşıkla sıcak olarak gezdirin Balığın üstünü tamamen bu sosla örterek, önceden kızdırdığınız ortadan sıcak fırına atın ve 30 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin Balığınız pişince fırından çıkarın Sıcak olarak yanında tereyağlı sade pilavla servis yapın
Kayısı marmeladı ile hazırladığınız sos balığa nefis bir tat ve koku verir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.