Roma Usulü Enginar Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Roma Usulü Enginar Tarifi YapılışıRoma Usulü Enginar Tarifi - Roma Usulü Enginar Yapımı - Roma Usulü Enginar Malzemeleri İç Malzemesi : * 3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım) * 6 yemek kaşığı zeytinyağı * Taze öğütülmüş karabiber * 15 limon, dilimlenmiş * 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı * 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane Malzemeler: * 12 küçük ya da 6 büyük boy enginar * Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası) * 1 (cup) su bardağı zeytinyağı Hazırlanması: * Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın Eğer sertse sapını kesin Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin * Kararmaması için limonla ovalayın Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın * İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun * Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz * Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin * Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir (ben 40 dakika pişirdim) * Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir * Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın * Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|