Risotto(İtalyan) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Risotto(İtalyan)Malzemeler 400 GR BALDO PİRİNÇ 50 GR BEYAZ PEYNİR 1 ADET ORTA BOY HAVUÇ YETERİNCE SU 1 ADET ORTA BOY KABAK YETERİNCE TUZ VE KARABİBER 200 GR MANTAR 1/4 DEMET MAYDONOZ 4 TABLET ET SU 50 GR TEREYAĞ Yapılışı BİR TAVA ALINARAK, İÇİNE PİRİNÇ, HAVUÇ, KABAK VE MANTAR ATILIP, KURU ŞEKİLDE SOTE EDİLDİKTEN SONRA İKİ DAKİKA ATEŞTE KAVRULURBAŞKA BİR KAPTA SU VE ET SU TABLETLERİ KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR SONRA KAYNAMIŞ SU KEPÇE YARDIMIYLA , PİRİNCLERİN BULUNDUĞU KABA DÖKÜLÜR SUYUNU ÇEKTİKCE SU İLAVE EDİLİR HAFİF PİŞMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN MAYDONOZ İLAVE EDİLİR PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR DÖKÜLEREK SERVİSE SUNULUR |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|