Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, kavurma, tarifi, yapılışı

Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı



Balık Kavurma - Balık Kavurma Tarifi - Balık Kavurma Yapılışı



Balık Kavurma

Malzemeler:

* 1 adet fener veya orkinos balığı
* yarım su bardağı sirke
* 1 limonun suyu
* 2 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 adet orta boy domates
* 3 adet sivribiber, arzuya göre
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* yarım tatlı kaşığı karabiber
* birkaç kuru defne yaprağı
* tuz


Hazırlanması:

1 Balığı temizleyip derisini yüzün Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın (pişince küçülecekler)
2 Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin
3 Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin
4 En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.