|
|
Konu Araçları |
deniz, enginarlı, mahsülleri, tarifi, yapılışı |
Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi YapılışıEnginarlı Deniz Mahsülleri Karışık Deniz Ürünleri - Enginarlı Deniz Mahsülleri Nasıl Pişirilir MALZEMELER 4 Iri Enginar 2 Limon 1 Sogan 1 Çay Kasigi Hardal 200 gr Krema 4 Lahana Yapragi 2 Defne Yapragi 150 gr Somon Baligi Filetosu 100 gr Dil Baligi Filetosu 100 gr Levrek Filetosu 100 gr Kalamar 50 gr Siyah Havyar 4 Çorba Kasigi Tereyagi 1 Su Bardagi Kasar Rendesi 1 Tutam Maydanoz YAPILIŞ TARİFİ Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin Kalamarlari dilimleyin limonlu suda haslayin Haslanan baliklari iyice süzün Sogani çok ince kiyarak tereyaginda pembelestirin Kalamari ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Dogranmis olan dil ve levregi ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek 5 dakika kadar karistirarak pisirinTuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandirdiktan sonra ocaktan alin Enginarlari limonlu suda haslayin tepsiye alin Üzerine sotelenmis baliklari dagitinhaslanmis lahanalarla sarin Üzerine kasar peyniri serperek 200 derece firinda 8- 10 dakika pisirin Somon baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta kisimlarina dizin Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200 derece firinda 4 dakika pisirin Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine havyarli sosu dökün ve servis yapin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|