![]() |
Esmerden Sarışına Dönmek İngilizce Ve Türkçe Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esmerden Sarışına Dönmek İngilizce Ve Türkçe AnlatımEsmerden sarışına dönmek ingilizce ve türkçe anlatım ![]() Before and after Önce ve sonra Colorizing hair is fairly an easy job ![]() Colorizing saç oldukça kolay bir iş ![]() Play around with Hue/Saturation and you'll get result ![]() Hue ile oyna etrafında / Doygunluk ve sonuç alırsınız ![]() But what if we have to make brown/black hair blond? Ama eğer varsa kahverengi yapmak / siyah saçlı sarışın? Then Hue/Saturation won't help us because we'll get unnatural hair color and noise will show up on photo ![]() Çünkü doğal saç rengi ve gürültü fotoğrafı görünür alırsınız Sonra Hue / Saturation bize yardımcı olmaz ![]() To change brown hair to blond(er) I use several methods and which one will I use depends on the hair itself and on the lightning on the photo ![]() Sarışın için kahverengi saç değiştirmek için (be) Ben çeşitli yöntemler ve bir ben olarak kullanılacak olan kullanın saç kendisi ve fotoğraf üzerindeki şimşek on bağlıdır ![]() In this tutorial I'll show you one of those methods ![]() Bu sana bu yöntemlerden birini göstereceğiz öğretici olarak ![]() Step 1 Adım 1 Open our photo fotoğrafı açın Step 2 Adım 2 Copy "background" layer by pressing CTRL + J on the keyboard ![]() CTRL tuşuna basarak Kopyala "arka plan" katmanı + J klavyede ![]() Name this layer "copy" ![]() Adı Bu katmanı kopyası ![]() Step 3 Adım 3 This is one of the most important steps in this tutorial ![]() Bu da bu yazının en önemli aşamalardan biridir ![]() In this step we have to extract model's hair from background ![]() Bu adımda biz tabanınız Modeli saç ayıklamak gerekiyor ![]() Depending on your photo you can use many methods (Select color, Photoshop's Extract filter, channels ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Size (Renk, Photoshop'un Çıkarımı filtresi, kanallar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Let's try using channels here ![]() 's Buraya kanalları kullanarak deneyelim ![]() Go to IMAGE - CALCULATIONS ![]() GÖRÜNTÜ Git - Hesaplamalar ![]() Set values as I did on the picture below ![]() Set değerleri olarak aşağıdaki resmi yaptım ![]() ![]() If you go to the Channels palette you'll see that we have new channel named Alpha 1 ![]() Eğer Kanallar paleti için bizim yeni kanal Alpha 1 isimli görürsünüz gidin ![]() Click on it and press CTRL + L on keyboard ![]() Üzerine tıklayın ve CTRL + L klavyede ![]() This will bring out Levels dialog ![]() Bu Seviyeleri iletişim dışarı getirecektir ![]() Using levels we are going to change amount of grey on photo and also make get rid of that background ![]() Ve fotoğrafı gri miktarını değiştirmek için de elde yapmak gidiyorsun seviyeleri kullanmak, arka plan kurtulun ![]() For doing so you have to set values as I did on the picture below Yapıyor böylece gibi resmi aşağıda ilgili yapmış değerlerini belirlemek zorunda ![]() Now use brush tool (B), white color and paint everything that is not a hair ![]() Şimdi fırça aracı (B), beyaz renk ve bir saç değil boya herşeyi kullanın ![]() This is very delicate step so try to be as precise as you can ![]() Bu gibi şekilde hassas olmaya çalışın çok hassas bir adımdır ![]() This step is very "time consuming" so I suggest you to first go with the rough selection and see how it will look in the end ![]() Ben ilk önce kaba seçim gitmek ve nasıl sonunda görüneceğini görmek için öneririz Bu adım çok "zaman alıcı" dır ![]() Later on you can easily return to this step and make more precise selection ![]() Daha sonra kolayca bu adımı geri dönmek ve daha kesin seçim yapmak konusunda ![]() Mine looked something like this Maden bu gibi görünüyordu ![]() Now, when we have our selection of the hair, let's start colorizing it ![]() Şimdi, biz saç bizim seçim varsa, o da colorizing başlıyor ![]() If you are still in the Channels palette press and hold CTRL and left mouse click on the Alpha 1 channel (if you are not, click on the Channels palette and press and hold CTRL and left mouse click on the Alpha 1 channel) ![]() Eğer hala Kanallar paleti tuşuna basın ve CTRL tutun ve Alpha 1 kanalında sol klik (eğer, Kanallar paleti ve basılı tutun tıklayın CTRL ve Alpha 1 kanalında sol klik değildir) ![]() This will make our selection active ![]() Bu seçimi aktif hale getirecek ![]() Click on the RGB channel and click on the Layers palette ![]() RGB kanala tıklayın Layers palet üzerine tıklayın ![]() Now click on the "copy" layer go to the SELECT - INVERSE and press CTRL + J to copy selection to a new layer ![]() Bir kopyası üzerine tıklayın katman SELECT gidin - ters ve CTRL + J yeni bir katman için seçim kopyalayın ![]() Name that layer "hair" ![]() Adı layer "kıl" ![]() Step 5 5 ![]() Now we have to blur just a little bit hair so click on "hair" layer and go to FILTER - BLUR - GAUSSIAN BLUR and set values as I did ![]() Şimdi "saç" katmana tıklatmayla biraz saç bulanıklık ve FİLTRESİ için - Blur - Gaussian Blur gidip ayarlamak değerler olarak yaptım var ![]() ![]() Step 6 Adım 6 Now let's change hair color ![]() Şimdi değişim saç rengi sağlar ![]() Go to IMAGE - ADJUSTMENTS - VARIATIONS ![]() GÖRÜNTÜ Git - ayarlamaları - Varyasyonları ![]() In Variations dialog window we are interested only in More Yellow and Lighter ![]() Varyasyonları daha fazla Sarı ve Açık tek ilgilenen pencerede iletişim kutusunda ![]() ![]() So, click on the SHADOWS and click twice on More Yellow and twice on Lighter ![]() Yani, gölgeler ve tıklama tıklayın iki kez hakkında daha fazla ve iki kez Lighter üzerinde Sarı ![]() Now Midtones - and also two clicks on More Yelow and Lighter ![]() Şimdi Midtones - Daha Sarı ve Açık ve de iki tıklama ![]() Highlights - click twice on both More Yellow and Lighter ![]() Highlights - tıklayın iki kez de Diğer Sarı ve Lighter üzerinde ![]() Now set Blending mode for "hair" layer to Screen and change opacity to around 80% ![]() Şimdi "saç" Ekran ve donukluk değiştirmek için katman için yaklaşık% 80 moduna Blending ayarlayın ![]() Step 7 Adım 7 Go to the Create new adjustment layer and select Curves ![]() Yeni ayarlama katmanı ve Curves Oluştur gidin ![]() Click OK ![]() Tamam'ı tıklatın ![]() Now right click on Curves adjustment layer and select Clipping mask (set cursor over Curves letter) ![]() Curves ayarı katmanı ve kırpma maskesi üzerine sağ tıklayın (Curves mektup üzerinden) imleç ayarlayın ![]() Clipping mask will affect only layer below it, not the whole image ![]() Kırpma maskesi altında tek katmanlı değil, resmin tamamını etkileyecektir ![]() Set values for Curves as I did on the images below ![]() Eğriler için ayarlayın değerler olarak aşağıda görüntüleri üzerinden yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Set Blending mode to Vivid Light and opacity of this layer to 40% Parlak ışık ve% 40 bu katmanın donukluk şekilde ayarlayın Blending modu ![]() Step 8 Adım 8 Pick Blur Tool and blur some parts of hair where pixels are clearly seen ![]() Seçim Bulanıklık Aracı ve bulanıklık saç bazı kısımlarının nerede piksel açıkça görülmektedir ![]() Here is our final photo İşte son hali One more example Bir örnek daha ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|