Hamachi İle Cs 1.6 Nasıl Oynanır ? ( Resimli Anlatım )

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hamachi İle Cs 1.6 Nasıl Oynanır ? ( Resimli Anlatım )

Merhaba,

Bu yazımda Hamachi programı ile Counter Strike 16 oynamanız için yapmanız gerekenleri anlatacağım

Adım 1 : Hamachi Nedir?
Hamachi, internet üzerinden arkadaşlarınızda oyun oynayabileceğiniz, dosya paylaşımı yapabileceğiniz bir sanal ağ yaratır Bu ağa maksimum 16 kişi girebilir Hamachi ile çoklu oyuncu (multi-player) desteklemeyen oyunları LAN (Yerel Ağ Bağlantısı)'dan oynayabilirsiniz

Adım 2 : Hamachi'yi innDirin
Hamachi, Türkçe dil desteğine sahiptir Dolayısıyla programı kullanmakta zorluk çekmezsiniz Programı innDirmek için buraya tıklayın

Adım 3 : Hamachi'yi Kurun
Programı innDirdikten sonra kurulum dosyasını açın ve "İleri" komutuyla programı sisteminize kurun

Adım 4 : Hamachi'yi Çalıştırın
Kurulum işlemi bittikten sonra Hamachi'yi çalıştırın Karşınıza Hoşgeldiniz menüsü gelecektir Bu kısmı İleri butonuna basarak geçin Sizin lakabınızı soracaktır Buraya kendi lakabınızı yazabilirsiniz

Adım 5 : Hamachi'ye Bağlanın
Ve Hamachi'nin ana penceresini açın Yukarıda rakamlar yazacaktır Onun altında offline yazıyorsa, Hamachi'ye bağlanmamışsınızdır Bu yüzden programın görev çubuğundaki simgesinden Aç yazısına tıklayın ya da programın ana penceresinden en soldaki simgeye (Power simgesine benziyor) tıklayarak Hamachi'ye bağlanın

Adım 6 : Programı Kapatın
Programın görev çubuğundaki simgesine sağ tıklayıp Çık yazısına tıklayın ve programı kapatın Aynı şekilde ağınızda bulunun kişiler de kapatsın

Adım 7 : Kayıt Defterinden Gerekli Ayarları Yapın
Programın kapalı olduğundan emin olduktan sonra Başlat>Çalıştır'ı açın ve regedit komutunu yazın Kayıt Defteri Düzenleyicisi karşınıza çıkacaktır Resim 1'e bakarak Applied Networking'e sağ tıklayıp silin

Resim 1

Adım 8 : Programı Yeniden Çalıştırın
Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden gerekli işlemi yaptıktan sonra programı yeniden çalıştırın Program açıldığında Adım 4'deki işlemleri tekrarlamanız gerekmektedir

Adım 9 : Hamachi'de Ağ Yaratın / Bir Ağa Katılın
İsterseniz ana pencerede bulunan alttaki simgelerden en sağdakine tıklayıp, oradan da Ayarlar sekmesine tıkladıktan sonra Lakabı Değiştir butonundan lakabınızı değiştirebilirsiniz
Gelelim ağ yaratmaya Programa bağlı olduğunuzdan emin olduktan sonra, Resim 2'den Yeni ağ yarat butonuna basınız

Resim 2

Yeni ağ yarat butonuna bastıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecek

Resim 3

Buradan Ağ adı kısmına, dilediğiniz bir isim yazın Bu sizin kuracağınız ağın adı olacaktır
Ağ Şifresi kısmına ise, ağ şifrenizi yazın Bu sayede şifreyi bilmeyenler sizin ağınıza katılamayacaklardır
Ve Yarat butonuna tıklayın

Artık ağınız yaratılmıştır Artık tek yapmanız gereken, arkadaşınızın sizin ağınıza girmesi Veya arkadaşınız ağı kurmuş olabilir, dolayısıyla siz onun ağına girmelisiniz Amaç; ikinizin aynı ağda bulunmasıdır Eğer arkadaşınız siz ağı kurduysa, sizin onun ağınıza katılmanız gerekmektedir İşte onun ağına katılmanız için yapmanız gerekenler :

Resim 2'de görüldüğü gibi, oradan Bir ağa katıl yazısına tıklayın Resim 4'deki gibi arkadaşınızın kurduğu ağ adını ve şifresini yazın ve Katıl butonuna basın

Resim 4

Arkadaşınız sizin ağınıza ya da siz onun ağınıza katıldığında, birbirinizi programın ana penceresinden görebileceksiniz

Adım 10 : Counter Strike 16'nın Tadını Çıkarın
Aynı ağda bulunduğunuzdan emin olduktan sonra CS 16'yı açın ve yeni bir oyun kurun Artık arkadaşınız tıpkı internet kafeden oynuyormuşsunuz gibi LAN'dan sizin kurduğunuz oyuna girebilir ve oyunun tadını çıkarabilirsiniz

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com