![]() |
Her Hususta Peygamberimize Uymak Gerekir Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Hususta Peygamberimize Uymak Gerekir Mi?Resulullaha Mahsus Hükümler Sual: Her hususta Peygamberimize uymak gerekir mi? CEVAP Peygamber efendimizi bazı hususlarda taklit caiz olmaz ![]() ![]() Yalnız Peygamber efendimize mahsus farzlar ve haramlar vardır ![]() ![]() ![]() Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Rabbin için kurban kes ![]() (Geceleri kalk namaz kıl ![]() (Bir iş yapacağın zaman arkadaşlarınla istişare et ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki: (Vitir namazı, sabah namazının sünneti ve iki rekat kuşluk namazı bana farz, sizlere sünnettir ![]() ![]() (Ümmetime zor gelmeseydi gece namazını onlara da mecburi kılardım ![]() (Ben misvak kullanmakla emrolundum ![]() ![]() (Borçlu ölen müminin borcunun ödenmesi benim üzerimedir ![]() (Farzları yapmam gibi müdara etmem de emredildi ![]() Peygamber efendimizin, zekat, sadaka alması haram idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Biz Peygamberler, miras bırakmayız ![]() ![]() ![]() (Bir dinarım bile vârislerime miras kalmaz ![]() ![]() (Ben sadaka alıp yemem ![]() (Şiir söylemem ![]() ![]() (Yanıma melek geldiği için soğan sarmısak yemem ![]() (Biz, ümmi bir milletiz ![]() ![]() Kendini istemeyen kadını nikahında tutması ve kitap ehli kâfir kadınla evlenmesi de haramdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Peygamberin hanımları, müminlerin anneleridir ![]() (Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen sana helal değildir ![]() (Ey iman edenler, Resulullahı üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikahlamanız asla caiz olmaz, büyük günahtır ![]() Sünnetle farz arasında konuşmak Sual: Sünnetle farz arasında konuşulmazken, Resulullah’ın sabah namazının farzından önce konuşmasının hikmeti nedir? CEVAP İslam âlimleri, Peygamber efendimizin yaptığı şeyleri üçe ayırmışlardır: 1- Müslümanların da yapması lazım olan şeylerdir ![]() ![]() 2- Âdete bağlı şeylerdir ![]() ![]() 3- Resulullah’a has olan, Hasais denilen özel şeylerdir ![]() ![]() Resulullah efendimiz, sabah namazının sünnetini evinde kılıp, Hazret-i Aişe ile bir miktar konuştuktan sonra, farzı kıldırmak için mescide giderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimizin boşaması Sual: Peygamberimizin Hafsa validemizi boşayıp sonra tekrar aldığı söyleniyor ![]() CEVAP Önce serbestti, daha sonra âyet-i kerimeyle yasak edildi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|