![]() |
Akoluk Köyü Gazipaşa Antalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akoluk Köyü Gazipaşa AntalyaGazipaşa Akoluk Köyü - Akoluk Köyü Hakkında - Akoluk Köyü Tanıtımı - Akoluk Köyü Resimleri - Sünne Köyü Köy Muhtarı: 2009 - Yaşar Özsoy Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi yok Akoluk, Antalya ilinin Gazipaşa ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Eski adı Sünne olup daha sonra Akoluk ismini almıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Büyük şehirlerde unutulan birçok adet hala köyde devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÖLEVİZ : Patates gibi yumruları bulunan bir bitkidir ![]() ![]() ![]() ÜLÜBÜ PİYAZI : Kuru böğrülce haşlanıp haşlanmış yumurta, soğan, maydanoz, limon ve zeytinyağı ile yapılır ![]() YUMURTA ÇORBASI: Tereyağında kırmızı biber kavrulur su eklenir ![]() ![]() OVMAÇ (Halk Ağzında Övemeç denir): Yeşil biber, soğan, domates kavrulup kırılmış yufka ekmekle ovalanır ![]() ![]() SÜNNE TÜRKÜSÜ A Sünne'ye giderken Yolda bayram ederken Ben Durdu'ya vurgun oldum Dağda davar güderken A Sünne'nin pelitleri Dökülmüştür gilikleri Ne incecik örülmüştür Durdu kızın belikleri A Sünne'nin katıranı Gölgesinde oturanı Ne isterse vereceğim Durdu kızı getirene A Sünne'yi överler Suyu arga böverler Sevdiğim kalk gidelim Öldürmezler döverler Culfalığın hatılı Mendil cepte katılı Bu mendili sorarsan Durdu kızın hatırı A Sünne'nin belenleri Ben bilemedim gelenleri Acep nere koyarlar Yar uğrunda ölenleri A Sünne'nin taşlarına Kuşlar konar başlarına Yangın oldum vurgun oldum Durdu kızın kaşlarına Sağ yatağın gedikleri Gök cevizdir yedikleri Hiç aklımdan gitmiyor Durdu kızın dedikleri Bu türkü komşu Gevenes köyünden Eşkiya Hasan lakabı ilen anılan Hasan Kaya tarafından Sünne'de yaşayan Durdu adında bir kız için söylenmiştir ![]() ![]() Coğrafya Antalya iline 235 Km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus 1980'lerden sonra göç veren köyün 2008 Adrese Dayalı Nüfus Sayım Sistemine göre nüfusu 83'tür ![]() ![]() ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2008 83 2007 110 2000 115 1997 115 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılmamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|