Kurttepe Köyü Seyhan Adana |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurttepe Köyü Seyhan AdanaKurttepe Köyü Seyhan Bilgileri - Kurttepe Köyü Hakkında - Kurttepe Köyü Tanıtımı - Kurttepe Köyü Resimleri İlçe: SEYHAN - İl: ADANA Köy Muhtarı: ÜZEYİR İŞLEK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (322) 346 63 90 Cep Telefonu: 0 (532) 616 74 14 Adana Bilgiler Nüfus 1906 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 01000 Alan Kodu 0322 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Adana İlçe Seyhan Web Sitesi Kurttepe, Adana ilinin Seyhan ilçesine bağlı bir köydür Tarihi KURTTEPE RAKIMI ADANA MERKEZE 100 M YÜKSEKTE OLUP SERİN HAVA AKIMI FAZLADIRGEÇMİŞTE SITMA HASTALĞI YAYGINDI BURADA SİVRİSİNEK DAHA AZDIRGÖÇEBE HAYATI YAŞAYAN ,AŞİRET OLARAK BİLİNEN İNSANLARIN BURADA YERLEŞİK HAYATA GEÇMESİYLE BU KÖY OLUŞMUŞTURBU KÖYÜN GELİRİ ÜZÜMİNCİR,BUĞDAY,ZEYTİN,SUSAM ,KURU PAMUK, ÇEŞİTLİ SEBZELER,ANCAK ŞİMDİ KENTİN LÜKS MAHALLESİ OLMUŞTUR KÖYDE DÜĞÜNLER DAVULU ZURNALIDIRHALAYLAR ÇEKİLİRÇEŞİTLİ ŞAKALAR YAPILIR YAKIN TARİHTE FRANSIZ İŞGALİNİ YAŞAMIŞTIRHALEN FRANSIZ MEVZİLERİ , BİR ADET MAĞARA KARGASEKMEZ MEVKİİNDEDİRBOŞ DOLU MERMİLER ÇOKÇA BULMUŞUZDUR KURTTEPE ADANANIN EN YÜKSEK TEPESİDİR DİYEBLİRİZ Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Adana ili merkezine 10 km, Seyhan ilçesi merkezine 10 km uzaklıktadır Seyhan ilçesinin kuzeylerinde yer alan Ruh Sağlığı hastanesinin hemen yanındadır İçinde çok katlı binalar ve çok sayıda eğitim kurumu bulunmaktadır Lakin böyle bir köy artık bulunmamaktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1906 1997 2223 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi vardır ancak ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|