Paşacık Köyü Banaz Uşak |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paşacık Köyü Banaz UşakPaşacık Köyü Banaz - Paşacık Köyü Bilgileri - Paşacık Köyü Banaz Hakkinda - Paşacık Köyü Resimleri Paşacık, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür İlçe: BANAZ - İl: UŞAK Köy Muhtarı: Mustafa SANDIKLI Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Bilgi yok Demografik Bilgiler: İle Uzaklığı: 53 km İlçeye Uzaklığı: 22 km Rakım: 1150 m Tarihi Paşacık köyünün kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte, köyün yaklaşık olarak 350-400 yıl önce kurulduğu söylenmektedir Köyün adına paşacık denilmesinin nedeni ise köylüler tarafından şöyle anlatılmaktadır Köy eskiden Karapınar mevkiinde kurulmuştur Çünkü burası ana yoldan uzak ve otlak yeri daha boldur Zamanla buraya yerleşmiş olan aileler bu bölgeden ayrılarak köyün şimdiki kurulduğu yere iskan olduğu ve bu köye ilk yerleşen kişinin isminin Paşacık isminde birisi olması nedeniyle bu köye Paşacık denildiği rivayet olunmaktadır Köy, doğusundan Balcıdamı ve Karaköse köyleri, kuzey doğusunda Çiftlik köyü, kuzeyinde Büyükoturak, batısında Corum köyü, güneyinde Yenice köyleriyle komşudur Köyün rakımı 1050 metre olup, ilçeye uzaklığı 29 kmdir köyün ulaşım,haberleşme ve elektrik sıkıntısı yoktur ilkokul Cumhuriyeti ilanından hemen sonra 1925 yılında açılmıştır Okuma - yazma oranı %93 civarındadır Al sanatları olarak köyde kilim, halı, çul, dokunmaktadır Ayrıca köyde marangozluk ve demircilik yapan kişilerde bulunmaktadır Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır Sonyıllarda da köyde arıcılık da yapılmaktadır Coğrafya Uşak iline 53 km, Banaz ilçesine 22 km uzaklıktadır İklim köyümüzün iklimi yazları sıcak ve kurak kışları yağışlıdır Ekonomi köyümüzde ğenel olarak tarımcılık yapılır , tarımcılığında kuru tarım çeşidi yapılmaktadır, köyümüzde hayvancılık da yapılmaktadır özellikle büyükbaş hayvancılık ve küçükbaş hayvancılık yapan aileler vardır, köyümüzde yapılan tarım türleri şunlardır:Buğday ,Arpa , yulaf , Nohut , Haşhaş vb Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 -Mustafa SANDIKLI 1999 -Hüseyin AKSU 1994 -Fazlı YORULMAZ 1989 -Hıdır DANIŞMAZ 1984 -Ahmet ERCAN 2009- Aysun YILDIZ köyümüzün eğitim durumu hakkında genel bilgi köyümüzde ilköğretim okulu mevcuttur , köyümüzde bir anaokulu öğretmeni bir de ilkokul öğretmeni bulunmaktadır köyümüzün son zamanlarda eğitim seviyesi yükselmektedir şu son 10 yıl içerisinde okuyan ünüversite öğrencisi çoğalmaktadır ve köyümüzün ilköğretim okulunda okuyup da şuan avukat,öğretmen , polis, zabıt katipi , doktor, astsubay , teğmen , sağlık memuru, olan birçok arkadaşlarımız mevcuttur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|