Konurca Köyü Kula Manisa |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Konurca Köyü Kula ManisaKonurca Köyü Kula Bilgileri - Konurca Köyü Hakkında - Konurca Köyü Tanıtımı - Konurca Köyü Resimleri İlçe: KULA - İl: MANİSA Köy Muhtarı: Arif TELLİ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Cep Telefonu: 0537 604 10 78 Manisa Bilgiler Nüfus 480 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 45170 Alan Kodu 0482 Yönetim Coğrafi Bölge Ege Bölgesi İl Manisa İlçe Kula Web Sitesi Konurca, Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının 1900'lü yılarda gelen Konur Bey adında biri tarafından verildiği söylenir Kültür Köyün gelenek ve görenekleri hakkında bilinen, oynadıkları oyun olarak zeybek oyun türleri bilinir Konurca Yaren ekipi genellikle özel günlerde (sünnet veya düğün merasimlerinde) kurmuş olduğu ekiple oyunlarını sergiler Yemeklerinden tarhana, etli pilav, imambayıldı ve höşmerim meşurdur Coğrafya Manisa iline 134 km, Kula ilçesine 15 km uzaklıktadır Konurca küyünün beş mahallsi vardır: Hacıhurşitler mah, Hacıümmetler mah, İsmail Beyler mah, Yayla mah, Haliller mah KONURCA KÖYÜ YAYLA MAHALLESİNİ CAMİ YAPTIRIYORUZ HAYIR SEVENLERİN YARDIMLARINI BEKLİYORUZ CAMİMİZ KULA ALAŞEHİR ANA YOLU ÜZERİ ANA YOLA ELLİ METRE CAMİ İNŞAHAT HALİNDE CAMİMİZ HUTBELİ OLUYOR VE MİNARESİNI HAYIR SEVERİN BİRİ YAPTIRIYOR CAMİMİZ İNŞATI DEVAM EDİYOR CAMİMİZİN EKSİKLERİMİNBERMİHRAPTABAN VE CAMI NAMAZ HALISIİÇ VE DIŞ BOYASIŞADIRVAN VE TUVALETİ ÇEVRE DUVARI VE KAPISI{HAYIR SEVERLERİMİZ BİZZAT YARDIMLARINI KENDİLERİ GÖRÜP ÖYLE YARDIM YAPSINLAR YARDIM YAPMAK İSTEYENLER CAMİMİZE DİREK YAPABİLİRLER YARDIMLARINIZI BEKLİYORUZSIMDIDEN ALLAH RAZI OLSUN İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir NOT: İceriklerin tümü Konurca Köyü Temsilcileri EMİR TELLİ ve YASİN ÖZTÜRK'e aittir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 480 1997 394 KONURCA KÖYÜ BEŞ MAHLLESİ VAR HANE SAYISI KONURCA MERKEZ 40 HANE HACIHURŞİLER MAHALLESİ 17 HANE HACIHÜMMETLER MAHALESİ 16 HANE YAYLA MAHALLESİ 15 HANE İSMAAİLLER MAHALLESİ 9 HANE HALİLE MAHALLESİ 5 HANE Ekonomi Köyün geçim kaynağı havvancılık ve tarımdır Yeni yeni mevvecilik de gelişmektedir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Arif Telli 2004 - İbrahim Telli 1999 - İbrahim İyli 1994 - Şakir Telli 1989 - Hasan Öztürk 1984 - Kemal Öztürk 1979 - Osman iyli Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamadığı için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|