|
|
Konu Araçları |
bilgileri, domaniç, ilköğretim, ilıcaksu, kütahya, okulu |
İlıcaksu İlköğretim Okulu Bilgileri Domaniç Kütahya |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İlıcaksu İlköğretim Okulu Bilgileri Domaniç KütahyaIlıcaksu İlköğretim Okulu Hakkında - Ilıcaksu İlköğretim Okulu Tanıtım - Ilıcaksu İlköğretim Okulu Resimleri - Ilıcaksu İlköğretim Okulu İletişim Ilıcaksu İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Köyümüz Ilıcaksu’da eğitim, Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmen sıfatıyla yurdumuzda başlatmış olduğu Türk Alfabesi ile okuma yazma seferberliği döneminde başlamıştır O yıl köyümüzde din görevlisi olarak bulunan Mehmet Ali Bey Bursa İlinde açılan okuma ve yeni harflerle eğitim kursuna katılmış ve tekrar köyümüze dönerek,köy odasında (Köy meydanındaki tarihi bina) geçici olarak öğretime başlamıştırEğitim ve öğretimin ilk temelleri yurdumuzda olduğu gibi 1928 yılında atılmıştırÖğretim çağında bulunan 30 kadar öğrenci o yıl öğretime başlamıştırMehmet Ali Bey’de köyümüzde ilk görev alan öğretmen olmuştur Daha sonra 1929 yılında köy meydanına köy ilkokulu yapılmıştırYapılan bu okula köyümüzün adı olan Ilcaksu Köyü İlköğretim Okulu adı verilmiştir Zamanın gereği okulumuz öğretime üç yıl olarak başlamış,üç yılı başarıyla bitirenlere diplomaları verilmiştirBu öğretime 1945 yılına kadar devam edilmiş,Türkiye genelinde ilkokullar beş yıla çıkınca okulumuzda beş yıllık eğitime geçmiştir15051947 yılında ilk olarak 4 kişi mezun vermiştir1929 yılında köy meydanına yapılan bu okul artık ihtiyaca cevap verememiştir Bu gün içinde eğitim ve öğretimin devam ettiği bina 1962 yılında 2 derslik olarak devletimiz tarafından yaptırılmıştırÖğrenci sayısının fazla olması nedeniyle,1976 yılında köy halkının da katkılarıyla bir derslik daha ilave edilmiştir Okulumuz birleştirilmiş sınıflı olarak eğitim öğretime devam etmektedir Ilıcaksu İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Domaniç Okulun Telefonu: 274 677 20 98 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Çukurca Beldesi Ilıcaksu Mah Okulun Web Adresi: http://ilicaksuioomebk12tr/ Okulun E-Posta Adresi: ILICAKSU_43@hotmailcom Okulun Müdürü: Okulun Ulaşım Bilgileri: Metropol İçi / Dışı : Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Ilıcaksu İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|