Denizli Yöresel Yemek Kültürü - Denizli Yemekleri |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Denizli Yöresel Yemek Kültürü - Denizli Yemekleridenizli yemekleri,denizli yöresi yemekler,denizli'nin yöresel yemekleri,denizli'nin ünlü yemekleri,denizli meşhur yemekleri DENİZLİ YÖRESEL YEMEKLER Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluştururÖzellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeği”dir Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|