Karasu Köyü Merkez Rize |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karasu Köyü Merkez RizeRize İli Köyleri - Karasu Köyü Merkez - Karasu Köyü Hakkında Bilgiler - Karasu Köyü Resimleri Rize Bilgiler Nüfus 1231 Koordinatlar Posta Kodu 53000 Alan Kodu 0464 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Rize İlçe Merkez Karasu, Rize ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Çok eskilerden köyün arazi yapısı ormanla kaplı olması ve agaçların akarsu yatagı boyunca suyun agaçalar yüzünden ışık görmemesi ve karanlık olması ve karasu derelerinde fazla boğulma nedeniyle karasu ismini almıstır Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Rize merkezine 25 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1231 1997 1263 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Nüfusun büyük bir bölümü istanbul başta olmak üzere büyük şehirlere göç etmiştir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - A VAHAP TÜYLÜ 1999 - A VAHAP TÜYLÜ1994 - AHMET GÜNEY 1989 - MUSTAFA ARICAN 1984 - MUSTAFA ARICAN Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim ortaögretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır n Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|