Çatalbaş Köyü Alaca Çorum |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatalbaş Köyü Alaca ÇorumAlaca Çatalbaş Köyü - Çatalbaş Köyü Resimleri - Çatalbaş Köyü Hakkında - Çatalbaş Köyü Tanıtım Çatalbaş, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür İlçe: ALACA - İl: ÇORUM Köy Muhtarı: OSMAN ÖZ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(364)4262386 Cep Telefonu: 0(535)2281598 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 388 1997 - 492 İle Uzaklığı: 70 km İlçeye Uzaklığı: 19 km Rakım: 1140 m Kültür Gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur Yiyecekleri arasında turşusu meşhurdur Coğrafya Çorum iline 70 km, Alaca ilçesine 19 km uzaklıktadırBitki örtüsü bozkırdırİki tepe arasına kurulmuştur Köy bir dere ile ikiye ayrılırKÖYÜN YOLU ASFALTTIR İklim Köyün iklimi, Türkiye'de karasal iklim etki alanı içerisindedir Etrafında bol miktarda meşe ormanları vardır Bu ormanlar devletin izin verdiği ölçü ve sıra ile kesilerek köylünün kışlık yakıt ihtiyacı karşılanır Bu kesimde meşelerin köklerine zarar verilmez ve belli bir süre sonra tekrar orman oluşur Ayrıca bu meşelik alanlarda bol miktarda mantar da yetişmektedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 388 1997 492 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır KÖYDE ARPA BUĞDAY NOHUT MERCİMAK TARIMI YAPILIR Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2009 OSMAN ÖZ 2004 Osman Öz 1999 Muttalip Öztürk 1994 SELAHATTİN KAYA 1989 İZZET ŞİRİN 1984 KAZIM ÜLKER 1979 MUSTAFA BİLGİN Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırKÖYDE BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI İLKÖĞRETİM OKULU MEVCUTTUR2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 17 ÖĞRENCİSİ MEVCUTTUROKULUN LOJMANI VARDIRKÖYDE TEK ÖĞRETMEN GÖREV YAPMAKTADIROkulun öğretmeni yozgatlıdır Köyünüze Ait bilgi ve Resimleri Bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|