Zikrin Hakikati

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zikrin Hakikati

Zikrin Hakikati

Gözler görmek içindir Var olan şey muhakkak görülür

La ilahe illallah tevhidi ile başladım zikre
Ağzım kapandı dilim söyledi
Dilim lal oldu gözlerim söyledi
Gözlerim kör oldu kalbim söyledi
O da durdu sandım
Titriyordu vücudum
Dedim ;
Ya Rabbi !
Çok çok büyüksün
Seni bilmeyen vücudumda hiçbir hücrem yok…
Bana seni zikrederken seyredecek kuvvet verAmin Ya Muin

Bütün kainatı kuşatan, bir an dahi nazarını eksik etmeyen, bütün kainata hayat veren, istediğinde tamamını veya dilediği kadarını alan, her an her şeyi gören, işiten, bilen, istediği anda istediği şekil ve sıfatta tecelli eden, renksiz ve şekilsiz bir enerji kaynağı, bütün kainatı karanlıktan aydınlığa çıkarıyor
Habibi ve Resulü Muhammed Mustafa (sav) ile de tüm kainata renk ve şekil veriyor
Tüm kainat onun ruhu ile şekil ve renkleniyor
Yüce Allah (cc) ;
“Adı ile adımı beraber yazdığım, kainatın sahibi olan ben!
kainatı onun için var ettim, tüm gördükleriniz ve görmedikleriniz benim kudretimin ve onun ruhudur
Onu beşer olarak aranıza gönderdim Bütün mahlukatın en üstünü, en şereflisi olarak aranızda yaşattım, dolaştırdım, konuşturdum Onu en güzel ahlak üzere Kur’an Ahlakı ile ahlaklandırdım
En mükemmel insanı, İnsanı Kamili tarif ettim
Muradım insanın şeref kazanmasının dersini vermekti “ buyuruyor
Yine Rabbimiz buyuruyor ki;
Ben nasıl Hay isem, Habibimi de Hay kıldım
Benim her yerde, her zerrede olmam nasıl mümkün ise onun da bulunması mümkündür
O beşerdir fakat beşer aklı onu idrak edemez
Çünkü O kudretimin, ilmimin ve kuvvetimin sırrıdır
Bilin ki ben ilmim, kuvvetim ve kudretim ile her zerreyi kuşatmışım
Gizli veya aşikar her şeyi görür, sesli veya sessiz her sesi işitirim
Sen ki, Habibimin dili ile hitap eden ne görürsen, ne duyarsan doğrudur
Akarak gelen, hiç kaybolmadan türlü şekillerle sıfat değiştiren, cihet tanımadan ses veren ne ki gördün o da benim
Ey kulum sen kendini düşün ! Benim Nurum ile hayat bulursun (İman nuru, göz nuru, dil nuru, kalp nuru ) işte bahşettiğim bu Nur ile bana yakın olur her an senin ile olduğumu bilir, sesimi duyar, türlü tecellilerimi görürsün Sana tecelli ettiğim anda Nurum bana fırlar, sen bir an boşlukta kalırsın, Habibimin nuru ile görürsün
Kullarımın gece ibadetlerinin benim katımda sevabı, ecri sonsuzdur Hay olan bizi Hay esmamızın sırı ile (gece uyanık) olan kullarımın anışı, aczini bilip yalvarışı, bizi memnun eder Senin bütün benliğini saran benim HAY esmamın nurudur Sana enerji ve canlılık verir
Bu senin emrine verilmiştir İster hareket halinde, ister durur halinde bulundurabilirsin
İster gazap (CELAL) ister rahmet (CEMAL) sıfatımı kullanırsın
Her ne yaparsan benim katımda karşılığını bulursun
Bu istek ve arzularına “Ol (kün)” emrimiz ile Muradımız zahir olur
Rabbini bil Habibime uy ve daima murat olan amelleri Rızam ile birleştirerek işliye bilmen için yardım iste Yalnız benim için amel işle ve yalnız benden yardım iste
Habibim Muhammed (sav)’in kalbi benim Levhi Mahfuzum,
Mü’minin kalbi habibimin Levhi Mahfuzu,
Ay, Güneş ve yıldızlar kullarımın Levhi Mahfuzu’dur
Biz sizi her yerde görür, işitiriz Gizli ve açık her haliniz bizce malumdur
Sizin bizi direk görenleriniz olduğu gibi arayıp görmek isteyen kullarım için bizi direk görenlerden ve vasıtalı olarak görmüş olanlardan araya istasyonlar koyduk ki, oralara uğrayıp yanlış yola sapmayasınız Akıllı olan doğru yolu bulandır
Güneş, ay ve yıldızlar, yer yüzündeki yol, denizdeki gemiler de bunlar gibi doğru yolu göstericilerimizdir buyurdu hocamız
Öğreten ve yazdıran, güç ve kuvvet veren Rabbıma yaratıkları sayısınca hamdı senalar olsun “Güzel davrananlara daha güzel bir karşılık, bir de fazlası vardırOnların yüzlerine ne bir toz bulaşır, ne de bir horlukİşte onlar Cennet ehlidirler Ve onlar orada ebedi kalacaklardır” (10/26) Ayetinin zahiri ve batını sırrında gizli olan bu halleri her terazi tartmaz Bu hal ile hallenmeyen kişilere yaramayacak bu sözlerle meşgul olmaması, oldukları takdirde itiraz etmemeleri tavsiye olunur
Cenabı Allah (cc) kulunu kendisine yakın kılmayı murat ederse, onu Hidayeti ile müşerref kılar…
Evvela onu Dünya sevgisinden uzaklaştırır Kendisine ibadet etme alışkanlığını kazandırır
Allah (cc) ona az yeme, içme, uyuma ve az konuşma, insanlardan uzak kalıp daima zikretme ve düşünme ilhamını ikram ve ihsan eder
Sonra Tevekkül, sabır ve rıza makamlarına ulaştırıp kendi marifeti ve mutluluğuna erdirir
Sonra İlahi huzura, onu meclisine alıp gönlünü Himmetler’ inin ilimleri ile doldurur
O zaman, o kul ona yakın, kendi nefsinden uzak Kamil bir insan olur
Korku ve Reca gider, yerine o kamilin kalbine Heybet (Ululuk), Üns (Huzur) gelir
Allah (cc)’ın sıfatlarının nurları ile ezeldeki bekasına kavuşur

O heybet ve ünsü de gönülden gider,

Cenabı Hakkın CEMALİ ile mest olur Kendinden geçer

Alimi billah olan kamilin üç türlü ameli vardır
Biri zahiri ilimdir ki, halka açık anlatır
Diğeri batın ilmidir ki, ancak ehline, bilenine bildirir
Üçüncüsü ne zahiri ne de batinidir, o bir sırrı hafi (gizli sır) dır ki, Allah (cc) ile kamil arasında gizli ve örtülüdür
Kamilin marifetinin beyni, muhabbetinin zevki, hikmetinin dudağı, hakikatinin ilmi O’ dur Onun manevi devletinin sermayesi, saadetinin mayası, yakın olmanın gayesi, izzet ve lezzetinin sonu O’ dur O ilmi ne halka izhar edebilir, ne de batın ehline ifşa etmek olur Ancak ona sahip olan kul ile Allah (cc) arasında kalır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com