![]() |
Allahın İsimleriyle Dua Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahın İsimleriyle Dua Etmekallahın isimleriyle dua,allahın isimleri ile nasıl dua edilir,allahın isimleri ile dua,allahın isimleriyle dualar Allah'ın isimleri, bize O'nun vasıflarını tanıtırlar ![]() Örneğin Allah Rahman'dır, yani esirgeyicidir; Rab'dır, yani eğiten ve yol gösterendir; Hakim'dir, yani hüküm veren, herşeye hakim olandır; Rezzak'tır, yani rızık verendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "De ki: "Allah, diye çağırın, 'Rahman' diye çağırın, ne ile çağırırsanız; sonunda en güzel isimler O'nundur ![]() ![]() "İsimlerin en güzeli Allah'ındır ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ın sıfatlarını bilen insan hatalarını Allah'tan gizlemeye çalışmaz ![]() ![]() ![]() ![]() "Rabbimiz, şüphesiz Sen, bizim saklı tuttuklarımızı da, açığa vurduklarımızı da bilirsin ![]() ![]() Mümin, istekleri ne kadar büyük olsa da herşeyin Allah'ın kontrolünde olduğunun, Allah dilerse en imkansız gibi görünen bir şeyin O'nun "Ol" demesi ile gerçekleşeceğinin farkındadır ![]() ![]() ![]() Duanın, istek ve ihtiyaçlarımızı Allah'a duyurmaktan başka, Allah'ı anmanın ve yüceltmenin bir yolu olduğunu söylemiştik ![]() ![]() �(Süleyman) Rabbim, beni bağışla ve benden sonra hiç kimseye nasib olmayan bir mülkü bana armağan et ![]() ![]() �Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve Katından bize bir rahmet bağışla ![]() ![]() (Musa yalvarıp) Dedi ki: �Rabbim, beni ve kardeşimi bağışla, bizi rahmetine kat ![]() ![]() �Orada Zekeriya Rabbine dua etti: �Rabbim bana Katından tertemiz bir soy armağan et ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|