Duâ-İ Nâdi Aliyyen (Hazreti Ali'yi Çağırma Duâsı) |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Duâ-İ Nâdi Aliyyen (Hazreti Ali'yi Çağırma Duâsı)Duâ-i Nâdi Aliyyen (Hazreti Ali'yi Çağırma Duâsı) Bismillâhirrahmânirrahîm Nâdi Aliyyen mazhara'l-acâib teciduhu avnen leke fi’n-navâib: Lî ila’llahi hâceten Küllü hemmin ve gammin seyencelî bi azâmetike Yâ Allâh ve bi nûri nübüvvetike Yâ Muhammed yâ Muhammed yâ Muhammed ve bi sırrı velayetike Yâ Ali yâ Ali yâ Ali Edriknî yâ Ali yâ ebe’l-Hüseyn yâ ebe’l- Hüseyin yâ ebâ Turâb yâ ze’l-celâlî ve’l cemali ve’l-heybeti ve’l-kemal Allâhümme bi hakkı Hüseyn ve ehîhi ve ümmuhu ve ebîhi ve ceddihî ve benîhi Hallesna min külli hemmin ve ğammin yâ erhamü’r-rahimîn Ya mukallebe’l- kulûb ve’l-ebsar, kallib kulubena ve bassir besâirena bi hakkı rızâike ve rü’yeti Ligâike Aleyke i’timâdî ve fîke i’tikâdî Fe’stur uyûbenâ yâ settâr vağfir zunûbenâ yâ ğaffâr bi hürmeti âlike’l-ahyâr Ve sallallahû alâ seyyidinâ Muhammed ve âlihi ve’tezethü’t-tayyibîne’t-tâhirîn ve’l-hamdûlillahi rabbi’l-âlemîn” “Allâhümme salli ala cemâli Muhammed ve kemâli Ali ve’l-Hasan ve’l-Hüseyin, salavatullahi aleyhim ecmaîn” Manâsı: “Bağışlayan ve çok acıyan Allâh’ın adıyla İnceliklerin sahibi olan Ali’yi çağır, sıkıntıda olduğunda onu sana yardımcı olarak bulursun: Allâh’a bir dileğim var Her gam ve keder, Ey Allâh’ım senin büyüklüğünle ve Ey Allâh’ın resûlü yâ Muhammed yâ Muhammed yâ Muhammed senin peygamberliğinin nuruyla ve yâ Ali yâ Ali yâ Ali senin velayetinin sırrıyla giderilecektir Ey olgunluk, heybet, güzellik sahibi, ey Turâb’ın babası, ey Hüseyin’in babası bana yetiş, Ey Allâh’ım Hüseyin’in, onun kardeşinin, babasının, dedesinin ve oğullarının hürmetine bizi her türlü gam ve kederden kurtar Ey Acıyanların, bağışlayanların en büyüğü, Ey Kalpleri değiştiren, kalplerimizi senin tarafına çevir Ey Allâh’ım rızan ve cemalin hürmetine Sana dayanıyorum, sana güveniyorum Ey ayıp örtücü ,ayıplarımızı ört, Ey bağışlayıcı olan rabbimiz, kusurlarımızı bağışla Bunları bize iyi kulların hürmetine nasip et Salâtu selâm temiz ve pâk olanlara olsun Şükür ise, âlemlerin rabbi olan Allâh’a olsun “Allâh’ım salât-u selam Muhammed’e, Ali’ye Hasan ve Hüseyin’e olsun Allâh’ın selâmı hepsinin üzerine olsun Ve's-Selâm wwwilimalemicom Selametle |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|