![]() |
Rabbimizin Bize Öğrettiği Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rabbimizin Bize Öğrettiği Dualar1- "Ey Rabbimiz Bizi sana teslim olanlardan kil neslimizden de sana teslim olan bir ümmet çikar, bize ibadet yerlerimizi göster, tövbemizi kabul et zira tövbeleri kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin ![]() 2- "Ey Rabbimiz, Bize dünyada bir iyilik, ahirette bir iyilik ver ![]() ![]() 3- "Ey Rabbimiz Unutursak veya hataya düsersek bizi hesaba çekme(yarliga) ![]() ![]() 4- "Rabbimiz Bizim gücümüzün yetmedigi islerden bizi sorumlu tutma, bizi affet, bizi bagisla, bize aci ![]() ![]() ![]() 5- "Rabbimiz Bizi dogru yola ilettikten sonra kalplerimizi egriltme ![]() ![]() ![]() 6- "Rabbimiz Gelmesinde süphe edilmeyen bir günde insanlari mutlaka toplayacak olan Sen'sin ![]() ![]() 7- "Ey Rabbimiz ?man ettik, öyleyse bizim günahlarimizi bagisla, bizi ates azabindan koru ![]() 8- "Rabbimiz ?ndirdigine inandik ve Peygamber'e uyduk Simdi bizi (birligini ve peygamberlerini tasdik eden)sahitlerden yaz ![]() 9- "Ey Rabbimiz Günahlarimizi ve isimizdeki taskinligimizi bagisla, ayaklarimizi (yo1undan) kaydima, kâfirler topluluguna karsi bizi muzaffer kil ![]() 10- "Rabbimiz Sen bunu bosuna yaratmadin ![]() ![]() ![]() 11- "Rabbimiz, dogrusu sen, kimi cehenneme koyarsan artik rüsva etmissindir ![]() ![]() 12- "Ey Rabbimiz, Gerçek su ki biz, "Rabbinize iman edin" diye seslenen bir davetçiyi (Peygamberi, Kur'ani) isittik ![]() ![]() 13- "Rabbimiz' bize peygamberlerin vasitasiyla vaat ettiklerini de ikram et ve kiyamet gününde bizi perisan etme: Süphesiz sen vaadinden caymazsin ![]() 14- "Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eger bizi bagislamaz ve bize acimazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz ![]() 15- "Lutfedip hidayetiyle bizi buna(bu nimete) kavusturan ALLAH'a hamdolsun, ALLAH bizi dogru yola iletmeseydi kendiligimizden dogru yolu bulacak degildik ![]() ![]() 16- "Ey Rabbimiz! Bizi zalimler toplulugu ile beraber bulundurma!" ( Araf- 47 ) l7- "Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasinda adaletle hükmet ![]() ![]() l8- "Rabbimiz üstümüze sabir yagdir ve bizi müslüman olarak öldür ![]() l9- "ALLAH'a dayandik ![]() ![]() ![]() ![]() 20- "Ey Rabbim beni ve soyumdan gelenleri namazi devamli kilanlar eyle ![]() 21- "Ey Rabbimiz (amellerin) hesap olunacagi gün beni ana-babami ve mü'minleri bagisla ![]() 22- "Rabbimiz, Bize tarafindan rahmet ver ve bize, su durumumuzdan kurtulacak yolu hazirla ![]() 23- "Rabbimiz, Biz iman ettik, öyleyse bize aci ![]() ![]() 24- "Rabbimiz, Cehennem azabini üzerimizden sav ![]() ![]() 25- "0rasi cidden ne kötü bir ugrak, ne kötü bir konaktir ![]() 26- "Rabbimiz bize gözümüzü aydinlatacak esler ve zürriyetler bagisla ve bizi takva sahiplerine önder kil ![]() 27- "Bizden tasayi gideren ALLAH'a hamdolsun ![]() ![]() 28 "Rabbimiz bizi ve iman ile daha önce bizi geçmis din kardeslerimizi bagisla, kalplerimizde, iman edenlere karsi hiç bir km birakma ![]() ![]() 29- "Rabbimiz, Sana dayandik, sana yöneldik ![]() ![]() 30-"Rabbimiz, Bizi inkâr edenler için bir fitne kilma bizi bagisla, Ey Rabbimiz, yegâne galip ve hikmet sahibi ancak sensin ![]() 31- "Ey Rabbimiz, Nurumuzu tamamla, bizi bagisla, çünkü sen her seye kadirsin ![]() 32- "Basima bu dert geldi ![]() ![]() 33- "Senden baska hiç bir tanri yoktur ![]() ![]() ![]() 34- "Rabbim beni yalniz birakma ![]() ![]() ![]() 35- "Rabbim bagisla ve merhamet et ![]() ![]() 36- "Bizi zalimler toplulugundan kurtaran ALLAH'a hamdolsun ![]() 37- "Rabbim beni yalanlamalarina karsilik bana yardimci ol ![]() 38- "Ey Rabbim, beni ve kardesimi bagisla, bizi merhametine kabul et ![]() ![]() 39- "Rabbim, küçüklügümde onlar beni nasil yetistirmislerse, sen de onlari esirge ![]() 40- "Rabbim girecegim yere dürüstlükle girmemi sagla çikacagim yerden de dürüstlükle çikmami sagla ![]() ![]() 41- "ALLAH bana yeter ![]() ![]() ![]() ![]() 42- "Rabbim, bana tarafindan hayirli bir nesil bagisla ?naniyorum ki sen, duayi hakkiyla isitensin ![]() 43- "Rabbim, Ruhuma genislik ver ![]() 44- "?simi bana kolaylastir ![]() 45- "Dilimin bagini çöz ![]() 46- "Rabbim, benim ilmimi artir ![]() 47 "Rabbim, Bana hikmet ver ve beni iyiler (zümresi ne ) kat ![]() 48- "Bizi mü'min kullarinin birçogundan üstün kilan ALLAH'a hamdolsun ![]() 49- "Ey Rabbim, Bana ve ana-babama verdigin nimet sükretmemi ve hosnut alacagin iyi is yapmami gönlüme getir ![]() ![]() 50- "Rabbim, dogrusu kendime zulmettim ![]() ![]() 51- "Rabbim beni zalimler güruhundan kurtar ![]() 52- "Rabbim, Dogrusu bana indirecegin her hayra muhtacim ![]() 53- "Rabbim, Su fesatçilar güruhuna karsi bana yardim et ![]() 54- "Rabim, Bana ve anne babama verdigin nimete sükretmemi ve razi olacagin yararli is yapmami temin et ![]() ![]() ![]() ![]() 55- "Rabbim, yeryüzünde kâfirlerden hiç kimseyi birakma" ( Nuh- 26 ) 56- "Rabbim, Beni, ana-babami, iman etmis olarak evime girenleri, iman sahibi erkekleri ve kadinlari bagisla, zalimlerinde ancak helakini artir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|