![]() |
İstirca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstircaBismillahirrahmanirrahim ; '' İnna lillah ve inna ileyhi raciun '' bir kimsenin öldüğünü duyduğumuzda Besmele ile ; İnna lillah ve inna ileyhi raciun '' dedikten sonra, "Ya Rabbi onu salihlere kat, rahmetine eriştir, çoluk çocuğuna iyilikler ihsan et, bizi de onu da mağfiret et" diye dua edin!) [İbni Asakir] İnna lillah ve inna ileyhi raciun, Bekara suresinin 156 ![]() ![]() ![]() (Hiç bir ümmete verilmeyen bir şey benim ümmetime verildi ![]() ![]() [İstirca, bela zamanında veya acı bir haber duyunca "İnna lillah ve inna ileyhi raciun" demektir ![]() (Birinize bir musibet veya bir bela geldi mi, istirca ettikten sonra "Ya Rabbi, senin yanında bu musibetin ecrini [sevabını] bekliyorum, bunun ecrini bana ver ve bunu daha hayırlı bir şeyle değiştir" diye dua etmelidir ![]() (Bir musibet karşısında istirca edilirse, musibetin sonucu güzel olur ![]() (Çocuğu ölen, Allahü teâlâya hamd edip, istirca ederse, Hak teâlâ meleklere "Şu kuluma Cennette bir ev yapın, adını da hamd evi koyun" buyurur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|