Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, tatlısı, tel, yufkalı

Yufkalı Tel Kadayıf Tatlısı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Tel Kadayıf Tatlısı



Malzememiz:
2 adet yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ ve su karışımı
250 gr kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
150 gr tereyağı
İstenirse üzerine toz antep fıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:Şerbet bir tencerede kaynarken yufkaları düz bir zemine serip ortadan ikiye ayıralımElde ettiğimiz 4 yufkanın her birini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatalımIslattığımız yufkanın üzerine parçalara böldüğümüz tel kadayıftan serpelimOnun üzerine de bol miktarda ceviz serpelimYufkanın kenarlarını içe doğru hafifçe toplayıp sıkıca saralımRuloları 2 parmak kalınlığında keselimKestiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizelimÜzerine tereyağı eritip gezdirelim180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelimFırından çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim İstenirse üzerine servis yaparken antep fıstığı dökülebilirAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.