Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşama, böreği

Aşama Aşama Su Böreği

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aşama Aşama Su Böreği

Su böreğiAdıda tadıda müthiş bir lezzetHele bir de usta ellerden çıktımı harika olurBana su böreği denildiği zaman hep zor bir börek gibi algılardımAma sonunda ben de öğrendimHem de usta bir elden öğrendimİlk başta teyzemle birlikte yaptık, sonradan tek başımaEğer sizde benim gibi bu konuda acemiyseniz sizler için aşama aşama görüntüledim
Bu tarifimi susamçörekotunun düzenlediği PDÇS-30 etkinliğine gönderiyorum
Gelelim tarifimize

Malzememiz:
4 yumurta
0,5 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un

İç malzememiz:
0,5 kg dana kıyma
3-4 adet soğan
0,5 su bardağı su
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Yapılışı:Öncelikle hamurumuz hazırlanırDiğer taraftan kıymamız suyun içinde pişirilmeye bırakılırİçine ince ince kıyılmışsoğanımız katılırMaydanozlarda ince ince kıyılırBaharatlarla birlikte ilave edilirGüzelce pişirilirHamurumuz 9 bezeye ayrılırAçabildiğimiz kadar açılırBir kenarda bekletilirAlta ,ortaya ve üste gelecek olan parçalar hariç diğerleri dörde bölünür ve suya atılırÖncelikle alta gelecek olan yufka tepsiye serilirTabii tepsimiz güzelce yağlanırTepsinin üzerine susam ve çörekotu serpilirSonra dörde böldüğümüz yufkalar teker tekerocak üstündeki kaynar suya atılır ve soğuk suya çıkartılırSonra suyu süzdürülürVe tepsiye sıralanırTam ortasına gelince hazırladığımız iç her tarafına yayılırÜzerine dörde bölmediğimiz ve suya atmadığımız yufka serilirTekrar aynı işleme devam edilirDörde böldüğümüz parçalar bitene kadarEn üstüne yine suya atmadığımız yufka serilirOcak üstünde bütün ocaklar açılarak kısık ateşte tepsiyi çevire çevire pişiririzBir tarafı pişince diğer tarafını da pişiririzSonra sıcak sıcak servise sunarızAfiyet olsun
Çok güzel bir lezzetMutlaka deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com