![]() |
Kur'an-İ Kerimle Konuşan Kadın!... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'an-İ Kerimle Konuşan Kadın!...Kur'an_ı Kerimle konuşan kadının hikayesi ![]() Abdullah İbni mübarek anlatıyor ''Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriy e topraklarindan geçerken yalniz bir kadina rastladim ![]() Selamimi ''Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür onlarin duyacagi''(Yasin:5) ayetiyle aldi ![]() ![]() " ![]() yoktur"(A'raf :186) ayetini okudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan alip Mesci-i Aksaya götüren ![]() ![]() Anladim ki,geçtigimiz hac mevsiminde haccini tamamlamis,kudüs'e gidiyor ![]() "Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?" dedim ![]() "Tam üç gece (yani üç gündür)"(Meryem:10") dedi ![]() Yiyecek verme teklifinde bulundum ![]() "Sonra orucunuzu gün batincaya kadar tamamlayin"( Bakara:187) ayetini okudu ![]() "iyide Ramazan da degiliz" dedim ![]() "Kim ![]() ![]() karsiligini verendir ,her seyi hakkiyla bilendir"(Bakara:158) ayetiyle cevap verdi ![]() "Yolculukta oruç açilabilir"dedim ![]() hakkinizda daha hayirlidir"(Bakara :184) ayetini okudu ![]() Niye benim gibi konusmadigini sordum ![]() "Agzindan tek bir söz bile çikmasin ki,yaninda onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazir bir gözcü bulunmamis olsun"(Kaf:18)dedi ![]() "kimlerdensin?"di ye sordum ![]() söylesem de tanimazsin) ![]() bilgiye dayali olmadan verdigin her hükümden) sorumludur ![]() ![]() "Hata ettim,hakkini helal et" dedim ![]() ![]() ![]() dedi ![]() Deveme bindirip kafilesine ulastirma teklifinde bulundum ![]() "Hayir adina ne islerseniz ![]() mukabele etti ![]() Devemi yanina getirdim,binecekken ![]() ,bakislarini sakinsinlar"(Nur:30)a yetini okudu ![]() Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçti,bu arada elbisesi az yirtildi ![]() "Basiniza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat isleyip,onu hak etmeniz sebebiyledir"(Sura:30 )ayetini mirildandi ![]() "Sabret,deveyi baglayayim!"dedim ![]() anlayisli ve daha isabetli davranir kildik"(Enbiya :79)ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha basarili oldugumu kasdetti ![]() Deveye bindi ve "Bunu bize bas egdiren ![]() ederim;yoksa bunu biz basaramazdik ![]() dönecegiz!"(Zuhruf:13-14)ayetlerini okudu ![]() ![]() "Yürüyüsünde (ve davranislarinda)vakur ol ve sesini yükseltme ![]() mukabelesinde bulundu ![]() Yürürken siir okumaya basladim ![]() geleni okuyun!"(Müzzemmil:20 ) dedi ![]() "Siir okumak haram degil ki !"dedim ![]() "Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düsünür anlar!" (Bakara :269) cevabini verdi ![]() Bir süre gittik;sonra evli olup olmadigini sordum ![]() "Ey iman edenler!Cevabi verildiginde sizi üzecek meselelerden sormayin!"(Maide :101)ayetini okudu ![]() Derken kafilesine ulastik ve "kafile içerisinde kimsen var mi?" dedim "Mal ve evlat dünya hayatinin süsüdür!"(Kehf:46) dedi ![]() Anladim ki ,evladi var ![]() ![]() ![]() edindi; ![]() tutun!"(Nisa :125,164;Meryem:12) Ayetlerini okudu ![]() ![]() ![]() yüzlü üç genç"Buyur!" diye çikageldi ![]() Onlara para verip,"Bununla içinizden birini sehre yollayin!Yemeklerin helal ve temiz olanina baksin ve size bir yiyecek getirsin ![]() ![]() Yiyecek gelince bana "Geçmis günlerinizde yaptiklarinizin karsiliginda simdi afiyetle yiyip için!"(Hakka:24)dedi ![]() Çocuklara,"Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!"dedim ![]() ![]() ![]() gazabini çekecek yanlis bir söz çikar korkusuyla 40 yildir böyle sadece Kur'an'la konusur ![]() Bu hadise Kur'anda herşeyin bulunduğuna delildir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|