![]() |
Babacığım, Müjde! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Babacığım, Müjde!Babacığım, müjde! Ahmed bin Hanbel hazretleri, Abdullah bin Mübarek adındaki velîyi çok seviyor ve Onu görmeyi çok istiyordu ![]() Öyle ki o zâtın hasretiyle geçti ömrü ![]() Bir gün kapısı çalındı ![]() Oğlu koştu kapıya ![]() Açtığında, hiç tanımadığı bir kimseyi gördü eşikte ![]() - Buyurun kimi aradınız? - Ahmed bin Hanbel’in evi burası mı? - Evet efendim ![]() - Benim adım Abdullah bin Mübarek ![]() ![]() Çocuk sevinçle babasına koşup: - Babacığım müjde! Çok sevdiğiniz Abdullah bin Mübarek hazretleri kapıda ![]() ![]() Ancak ibni Hanbel hazretleri; - Görüşemeyeceğim, buyurdu ![]() - Niçin babacığım? Hani Onun hasretiyle yanıp kavruluyordunuz ![]() - Doğru evlâdım ![]() ![]() - Hiçbir şey anlamadım babacığım ![]() - Oğlum, bu dâr-ül firâk’ta, yâni ayrılık dünyasında birkaç gün görüşürsem, ayrılığına dayanamam ![]() ![]() ![]() *** Bir gün bâzı gençler; - İyi bir Müslüman nasıl olur efendim? diye sordular bu zâta ![]() Cevabında; - İyi Müslüman kimseye yük olmaz, herkesin yükünü çeker, buyurdu ![]() Ve daha îzah etti: - Yâni iyi Müslüman, kimseye yük olmaz, sıkıntı vermez ![]() ![]() - Ya namaz, oruç hocam? - Onlar her Müslümanın aslî vazifesidir, zâten yapacaktır ![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|