![]() |
Dertsiz Gömleği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dertsiz GömleğiAdamın biri çok zenginmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Gel zaman, git zaman birisi demiş ki, senin çaren var ![]() ![]() Adam dertsiz birini bulmak için yollara düşmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Derdine çare bulamamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllar sonra demişler ki, “Filan dağda bir çoban var hiç derdi yok ![]() Bizim dertli adam, elinde baston düşmüş yollara, patika yollardan düşe kalka dağ başındaki çobanın yanına varmış ![]() Selâm faslından sonra sıra gelmiş meramını anlatmaya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çobana demiş ki: “Arkadaş benim derdimin çaresi sende ![]() ![]() ![]() Çoban; “Arkadaş, ben de çok sevindim ama maalesef benim gömleğim yok demiş!” *** Çare, sahip olduğumuz nimetlerin ve değerlerin, bunun da ötesinde onları bize veren kudretin kıymetini idrak edip, O’na kullukta kusur etmemek ![]() Fani dünyanın bütün işleri böyle fani, aldatıcı ve yalancı ![]() ![]() ![]() Hülâsa, sağlığın-hastalığın, varlığın-yokluğun, gençliğin-ihtiyarlığın, işçiliğin-patronluğun, hayatın bütün şatlarının ve durumlarının mutlaka ama mutlaka katlanılması ve olduğu gibi kabullenilmesi lâzım geldiği hatırdan uzak tutulmamalıdır ![]() ![]() Cenâb-ı Hak, elinde bulunduğu nimetleri en iyi şekilde değerlendiren, her hâl ve şartta hayatı, onu verenin arzu ve emirleri doğrultusunda yaşayanlardan eylesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|