O Senin Ailenden Değil ( Nuh A.S.) |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
O Senin Ailenden Değil ( Nuh A.S.)HzNuh'un kafirlerle beraber bulunan bir oğlu vardı Hz Nuh oğlunu dalgalardan kurtulmaya çalışırken görünce selendi: - Ey oğulcağızım! Bizimle gemiye bin Sakın kafirlerle beraber olma! - Beni sudan koruyacak bir dağa sığınırım! - dilemedikçe, bugün O'nun azabından koruyacak hiçbir şey yoktur HzNuh ile oğlunun arasına dalgalar girdi HzNuh'un oğlu da boğulanlardan oldu Hznuh oğlu için çok üzülmüştü Nasıl üzülmesinki? O kendi oğlu değil miydi? HzNuh dünyada sudan kurtulamayan oğlunu hiç değilse kıyamet günü kurtarmayı arzu etti! Muhakkak ki, ateş sudan daha şiddetlidir Ahiret alemindeki azap daha korkunçtur Acaba , kulu Nuh'a aile efradını kurtaracağına dair bir söz vermemiş miydi? Elbette vermişti Teala sözünden caymayacağı için HzNuh katında oğlu için şefaatte bulunmayı istedi HzNuh rabbine şöyle yalvardı: - Şüphesiz oğlum benim aile efradımdandır Muhakkak ki, senin aile efradımı kurtaracağına dair verdiğin sözün haktır Sen hakimlerin hakimisin! Fakat , soylara, soplara değil sadece amellere bakar kendisine ortak koşanlar hakkında yapılan şefaati kabul etmez 'a ortak koşan bir kimse peygamberin ailesinden biri olamaz İsterse öz oğlu olsun! , Nuh kulunun dikkatini bu hususa çekerek şöyle buyurdu: - Ey Nuh! O senin ailenden değildir Çünkü o iyi olmayan amellerin sahibidir O halde bilmediğinm birşeyi benden isteme Seni cahillerden olmaktan menederim HzNuh (as) hemen hatasını anladı ve derhal 'a yönelerek tevbe etti ve yalvardı: - Ey rabbim! Bilmediğim bişeyi senden istemekten sığınırım Eğer beni bağışlamaz ve bana merhamet etmezsen, hüsrana düşenlerden olurum (1) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|