![]() |
Nuayman'ın Şakası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nuayman'ın ŞakasıNUAYMAN'IN ŞAKASI Bedevînin biri, Peygamber Aleyhisselâm'ı ziyarete gelmiş, mescid avlusunda devesini çöktürdükten sonra içeriye girmişti ![]() ![]() ![]() - Sen şu deveyi kesiversen de onu yesek! Çünkü gerçekten et yemeyi çok özledik ![]() ![]() Nuayman da kalkıp deveyi kesiverdi! Adamcağız dışarı çıkınca, devesinin kesildiğini gördü ve feryadı bastı: - Eyvah, devem kesilmiş! Nebi Aleyhisselâm da dışarı çıktı ve sordu: - Kim yaptı bu işi? - Nuayman yaptı, dediler ![]() Peygamber Aleyhisselâm, Nuayman'ın peşine düşerek onu aramaya başladı ![]() ![]() Nuayman bir hendeğin içinde gizlenmiş, üstüne hurma dalları ve yaprakları örtmüştü ![]() Adamın biri, onun saklandığı yere doğru işaret ederek, yüksek sesle şöyle bağırıyordu: - Ben onu görmedim, ya Rasulallah! Rasulullah (A ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu yaptığını sana yaptıran nedir? Nuayman boynunu büktü: - Benim yerimi sana gösterenler var ya, ey 'ın Rasulü! İşte onlar bu işi bana yaptırdılar ![]() Rasulü Aleyhisselâm, bir yandan şakacı Nuayman'ın yüzündeki tozları siliyor, bir yandan da gülüyordu ![]() ![]() (Semerkand Dergisi) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|