Bağcının Zekası |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bağcının Zekası[Linkleri görebilmek için üye olmanız gerekli ] Adamın biri sahibinden izin almadan bağa girdi Ağacın tepesine çıktı, ağacı silkiyor, meyvelerini döküyordu Tam o sırada sahibi çıkageldi -"Hey, alçak adamı Benim bunca zahmetlerle yetiştirdiğim meyvelerini nasıl çalarsın ha? Senin bu yaptığına hırsızlık denir Kuldan utanmaz, 'tan korkmaz seni" diye bağırmaya başladı Hırsız, gayet sakin: -"Asıl senin yaptığın ayıp yahu! 'ın bağından 'ın kulu, 'ın cömertçe verdiği hurmayı yerse hiç suç olur mu? Böylece delisine bağırıp çağırıyor, 'ın ihsanını kullarından sakınıyorsun: Ayıp, ayıp" dedi Bağ sahibi, hizmetçisine: -"Aybek, çabuk bir iple sopa getir" dedi Hizmetçi ipi getirince, hırsızı ağaçtan indirip, ağacın birine bir güzel bağladı Arkasına, ayaklarına vurarak onu adamakıllı dövmeye başladı Hırsız: -"Yahu 'tan kork! Bu suçsuz günahsız kulu nasıl döversin, bu yaptığın çok günah" Bağ sahibi hem vuruyor hem de: - "'ın bir kulu, 'ın başka bir kulunu yine 'ın sopasıyla güzelce dövüyor Sopa da O'nun, sen de, ben de Ben ancak O'nun sopasıyla, O'nun buyruğunu yerine getiriyorum Bunun günah neresinde?" |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|