![]() |
Padişah Ve Genç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişah Ve GençPADİŞAH ve GENÇ Olay Peygamberimizden çok önce gçer ![]() ![]() - Padişahım, artık ihtiyarladım ![]() ![]() Padişah ona bir genç buldurur ve yollar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç durumu sonunda rahibe de iletir ![]() - Sihirbazdan korktuğunda, "Evimizdekiler alıkoydu", ailenden çekindiğin zamanda "Sihirbaz bırakmadı" dersin ![]() ![]() - Sihirbaz mı daha üstün, yoksa rahipmi bugün öğreneceğim ![]() Bir taş alır ve:- - Ya ![]() ![]() ![]() ![]() - Bugün sen benden üstün haldesin ![]() ![]() ![]() Delikanlı bir çok hastalığa şifa verir hale gelir, körlerin gözlerini açar ![]() - Gözlerimi açarsan, bu hediyelerin hepsi senindir, der ![]() - Ben kimseye şifa veremem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasta derhal iman eder ![]() ![]() ![]() - Gözlerinin görmesini kim sağladı? - Rabbim ![]() - Senin benden başka bir Rabbin mi var? - Benim Rabbim de senin Rabbin de ![]() ![]() Hükümdar kızar, işin aslını öğrenen, delikanlının ismini alana kadar işkence ettirir ![]() ![]() - Sihrin körleri bile iyileştirecek seviyeye ulaşmış, herkese şifa veriyormuşsun ![]() - Ben hiçbir derde şifa veremem, şifayı anacak ![]() ![]() Padişah, delikanlıya da rahibin ismini verinceye kadar işkence eder ![]() ![]() - Dininden dön ![]() Rahip de teklifi rededer ![]() ![]() ![]() - Onu falan dağa götürün, dağın tepesine çıkarın, dininden dönerse serbest bırakın, yoksa aşağı atın, der ![]() Yola girerler ![]() ![]() - ![]() ![]() Dağ sarsılır ![]() ![]() ![]() - Seninle beraber gidenlere ne oldu? - ![]() ![]() Padişah bu sefer onu bir başka gruba teslim etti ve: - Bunu bir gemiye bindirin, denizin ortasına getirin ayağına taş bağlayın, dininden dönerse serbest bırakın, yoksa denize atın, der ![]() Genç: - ![]() ![]() Gemi onlarla beraber alt üst olur ![]() ![]() ![]() - Seninle beraber gidenlere ne oldu? - ![]() ![]() ![]() - Nedir o? - Halkı, geniş bir meydana toplayacaksın, beni de hurma dalına asacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() Halk meydana toplanır ![]() ![]() ![]() ![]() - Delikanlının Rabbine iman ettik, derler ![]() Padişahın adamları gelerek: - Çekindiğin oldu, halk iman etti ![]() - Hemen hendekler açın ![]() ![]() ![]() Emir yerine getirilir ![]() ![]() Kucağındaki çocuk dile gelir: - Ey anneciğim sabret ![]() ![]() Ve çocuğun konuşmasıyla beraber ![]() ![]() ![]() (Dini hikayeler) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|