![]() |
Cennet Cafe... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Cafe...Falanca Camii imamı Abdullah hoca, resmi işlerini yaptırmak için nüfus müdürlüğüne gider ![]() ![]() Cafenin kapısından girerken levhada yazılı isim "fesüphanALLAH'lar, estağfirullah'lar çektirir hoca efendiye, hem de ardı arkasmca: CEN ![]() ![]() ![]() ![]() - Evladım T ![]() ![]() - Tabi amcacım, siz şuraya oturun, şu işimi hemen bitirip sizinle ilgilenirim ![]() Abdullah hoca başlar beklemeye ![]() ![]() ![]() Gözüne takılan her detaydan rahatsız olarak, huzursuz bakışlarla etrafını süzer durur ![]() ![]() ![]() - Âhir zaman fitneleri işte canım, der kendi kendine ![]() ![]() ![]() ![]() ifadesidir ![]() - Yazık oluyor bu gençlere, hayatlarını heder ediyorlar ![]() - Delikanlı sana bir şey soracağım ama bilmem ne düşünürsün? - Buyurun amcacığım, ne soracaktınız? - Sen ![]() ![]() Cafeyi işleten delikanlı gülümseyen gözlerle bakarak: - Kul, kendisini yoktan var edip hayat bahşeden, düşünecek akıl, görecek göz veren Rabbini nasıl bilmez amca? Hayretle sormaktan alamaz kendisini: - Biliyor musun? Peki neyle biliyorsun ![]() Delikanlı eliyle cafedeki bilgisayarları göstererek cevap verir: - Bu bilgisayar ile biliyorum amcacığım ![]() - Bunlarla mı? Delikanlı pek anlayamadım ![]() - Bu bilgisayarların varlığı benim nazarımda ![]() ![]() ![]() Ateistin en önde gidenine sorsan, bu zımbırtının tesadüf eseri oluşmayacağını, mutlaka birisi tarafından yapılmış olduğunu söyler sana ![]() ![]() ![]() Abdullah Hoca delikanlının anlattıklarından hoşlanmıştır ![]() - Bilgisayarın kendiliğinden yapıldığını kabul etmeyen adam, onu yapan insanın yaratılmış olduğuna gelince kıvırıveriyor değil mi evladım? - Bak amca, burada 20 tane bilgisayar var, bunlar bir sistemle birbirine bağlanmış, hepsi bir program tarafından idare ediliyor ![]() ![]() ![]() Bazen oyun oynayıp, interneti kullanıp para ödemeden sıvışmaya kalkanlar oluyor ![]() ![]() ![]() İnternet-cafeyi temizletiyorum: paspas yapıyorlar, camlan silip tuvaleti temizlettiriyorum ![]() - VALLAHi evladım pek takdir ettim seni ![]() ![]() -Ben ![]() ![]() - Bunun böyle olacağını nasıl bildin evladım? Delikanlı eliyle bilgisayarları işaret etti: - Yine bunlar sağ olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah amca çocuğun feraset ve anlayışını çok beğenmişti ![]() ![]() ![]() - Peki varlığına inandığın Rabbin için ne yapman gerektiğine dair ne biliyorsun? - Ne yapmam gerektiğini biliyorum amca, fakat ne kadarını yapabildiğim hususunda kendimi yeterli görmüyorum ![]() - Ne bildiğini söylersen, neler yapabileceğine dair yardıma olabilirim belki evladım ![]() - Neler yapmam gerektiğine dair şurdan biliyorum : Öncelikle, Rabbim bana bir gönül vermiş ![]() ![]() ![]() ![]() Her zaman onu söylemeli, onu anlatmalıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ee evladım daha ne yapacaksın, başka bir şey kalmadı ki! - Efendim yapmalıyım, etmeliyim diyorum ama, bal demekle ağız tatlanmıyor ki! Gidilecek yolu bilmek ayrı, usulüyle yolda yürüyebilmek apayrı bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() Üstesinden gelebilene aşk olsun ![]() ![]() ![]() - Ben biliyorum, dedi Abdullah Hoca ve ekledi: Marifetullah-Muhabbetullah anti-virüs programlarından birisini gönül Hard-diskine kuruyorsun ve her gün mutlaka güncelleyerek, virüs taraması yapıyorsun evladım ![]() Delikanlı aldığı cevaptan hem şaşırmış hem hoşlanmışu ![]() - Amca bu programı nereden indirebiliriz acaba? Bildiğin bir site var mı? dedi ![]() Hoca efendi aynı tebessümle cevap verdi: - Bunun korsan sürümlerine çok dikkat etmek lazım evlat ![]() ![]() - Sizde var mı öyle bir program? - Var da, ben yüklemeyi bilmiyorum, ama istersen tanıdık bir programlama uzmanı tavsiye edebilirim ![]() - Çok sevinirim, diyen delikanlı, Abdullah Hoca ile tekrar buluşacaklan bir gün kararlaştırarak, hoca efendiyi dükkanından uğurladı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|