Şifâ Ver Ya Râb!

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şifâ Ver Ya Râb!

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

(İbrahim dedi ki) "Beni yaratan ve bana doğru yolu gösteren O'dur Beni yediren içiren O'dur Hastalandığımda bana şifa veren O'dur" (Şu'arâ 787980)
Hz Âişe (ranha) dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem (sav) kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi;

"Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver çünkü şifâ verici sensin Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın" (Buhâri Merdâ 20; Müslim Selâm46)
İbn Abbas (ra) dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem (sav) Efendimiz'e bir hanım müracaat edip:

"-Ya Rasûlullah (sav) ben sar'a illetine dûçar oluyorum Hem de sar'a hâlinde açılıyorum bu illeti benden izâle eylesin" dedi

Resûl-i Ekrem (sav) Efendimiz kadına hitaben:

"-Dilersen sabret bu illet mukabilinde sana cennet verilsin Dilersen sıhhat ve afiyetin için böylece sabrederim Yalnız sar'a hâlinde açılmamam için o halinde açılmaması için duâ buyurdular

Şifa Ayetleri

çünkü şifâ verici sensin Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın" (8)

Alıntı Yaparak Cevapla

Şifâ Ver Ya Râb!

Eski 08-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Şifâ Ver Ya Râb!

Yine Âişe -radıyallahu anhâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kendisine bir hasta için şifâ bulmasına duâ taleb edildiği zaman:
birimizin tükrüğü ile hastamıza ALLAH'ın izniyle şifâ verir " (9)

İbn Abbas -radıyallahu anhümâ-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e bir hâtûn müracaat edip:
-Ya Resûlellah ben sar'a illetine dûçar oluyorum Hem de sar'a hâlinde çılıyorum ALLAH Teâlâya duâ ediniz ki bu illeti benden izâle eylesin dedi
Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz kadına hitaben:
-Dilersen sabret bu illet mukabilinde sana cennet verilsin Dilersen sıhhat ve afiyetin için buyurdu
Sonra o hâtûn:
-Yâ Resûlallah böylece sabrederim Yalnız sar'a hâlinde açılmamam için dedi
Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de o halinde açılmaması için duâ buyurdular (10)
Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı:
biiznillah teâlâ şifâ bulur"(11)
ve şifâ verir hased etdiği zaman hasedcinin şerrinden muhafaza eder her nazarı değenin nazarından seni korur" derdi
Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi Ve şöyle buyururlardı:
"Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalarından uzak tut" (13)
"Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa:

büyük Arş'ın rabbi Merdâ20; Müslim Selâm46Ebû Dâvud Tıbb 1819
(9) Buharî Tıbb 38; Müslim Selâm 54 Ebû Dâvud Tıbb 19
(10)Tecrîd-i Sarîh Terc 12/64
(11) el-Câmi'u's-Sağîr
(12) Râmuzû'l-Ehâdîs 311 (İbn Hanbel Müsned'den)
(13) Râmüzû'l-ehâdîs 311 (Taberânî'den)
(14) Ebû Dâvud Cenâiz 8; Tirmizî Tıbb 32; İbn Hanbel Müsned 1/239

Şifa Duâsı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com