Mü'minin Ruhu Nasıl Çıkar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mü'minin Ruhu Nasıl ÇıkarBir ayeti kerimede : -- Yaş ve kuru her ne varsa Kuranda Mevcuttur; buyrulmaktadır ![]() Ancak kimi açıkca kimi de ima ve işaretle mevcuttur ![]() Nitekim bu Ayeti okuyan bir zat, kendi kendine der ki : --Madem kuranda herşey mevcuttur Bir mümin Ruhu teslim ederken Cennetin güzellikleri karşısına getirilir, O güzelliği seyrederken ruhunu teslim eder, haberi bile olmaz ruhun çıkışından![]() ![]() Acaba bu hakikata da Kuranda işaret var mı?Bu niyetle kuranı baştan okumaya başlar Her ayetin Manası üzerinde durur;ancak baştan sona hatmettiği Kuranda buna işaret eden bir ayete raslayamaz ![]() Hayretle düsünmeye başlar : --Yaş kuru her ne varsa kuranda mevcuttu Ama Müminin ruhunun kolayca çıkacağına dair Bir mana mevcut değil , Bu nasıl olur ? Sualine cevap bulamayınca Resullallah'a iltica eder, Kendi kendine:-- Ya ResulAllah! Ben bu hususta tereddütte kaldım Sen Lütfeyle, bir işarette bulun , diyerek istihareye yatar![]() İstihare herkeze tam olarak çıkmazsada , buna aynen istediği şekilde tecelli eder ResulAllah Hazretleri rüyada kendisine şöyle seslenir:--Kuranda her mana vardır Ancak herkezin göreceği kadar açık ve sarih değildir O Manaları anlayabilmek için Layık olmak lazımdır Muhattab olacak halde bir hayat yaşamak gerek İstersen Sure i Yusuf u oku, 31 inci ayetin manası üzerinde biraz düsün!Bu defa Sure i Yusuf'u İhlas ve tefekkür ile okumaya başlar , 31 inci ayete gelince düşünür Ayet şöyle demektedir:--Ellerine bıçaklar almış , Meyve soymaya hazırlanan kadınlar , Ansızın yusuf Aleyhisselam ı görünce onun güzelliği karşısında okadar şaşırdılar ki , hayretlerinden bıçaklarını ellerine sürüp parmaklarını kestiler ve acının tesirinin duymadılar , Haberleri bile olmadı ![]() ![]() ![]() Bu defa Tevbe , istiğfar eden zat şöyle yalvarır: --Ya RAB , Beni afveyle Benim görmeyişim O mananın yokluğuna delil olmazmış demekki İşte mümin , Cennetteki Makamını gördüğü anda duyduğu hayret sırasında ruhunun nekadar kolay çıkacağına bu ayet işaret etmektedir ama bunu ben önceden idrak edememiştim de yok sanmıştım sen beni afveyle![]() Müfessirler diyor ki : --Dünyada Cennetlik amel işleyen, yani tam manada islami hayat yaşayarak Cennete layık hale gelen mümin , Vefaat ederken , Varacağı cennetin güzelliğini görmeye başlar Büyük bir hayranlık içinde orayı seyrederken de ruhu uçar da haberi bile olmaz![]() (Ahmed ŞAHİN, dini Bilgiler , 164) |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|