|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adsız dede, aşka, hrıstiyan, muhammedi, tutulan |
![]() |
Muhammedî Aşka Tutulan Bir Hrıstiyan &Quot;Adsız Dede&Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhammedî Aşka Tutulan Bir Hrıstiyan &Quot;Adsız Dede&Quot;-------------------------------------------------------------------------------- Yaradan onu insan diye yaratmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ona çarşıda, sokakta arada bir rastlardım ![]() ![]() ![]() Sürekli yürürdü ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün arkadaşımın dükkanında otururken bir gölge gibi kapıdan içeri süzülüverdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şeyler sormak, onunla konuşmak istedim ve yanına yaklaştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son zamanlarda neredeyse her gün çarşıda, pazarda onunla karşılaşır oldum ![]() ![]() ![]() ![]() Ramazan yorgunluğu üzerimde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Amca Hayrola! Bu saatte nereye böyle?" –"Aşığın yönü sorulmaz!" demez mi? –"Peki ama" dedim, "iftara on dakika var, iftarı nerede yapacaksın" Oruç tutup tutamadığını soramıyordum ![]() Yırtık ayakkabısının burnuyla toprağı eşer gibi yaparak; –"Rızkı veren Allah'tır! Verir, verir; rızkımı verir ![]() ![]() Sanki biri vücuduma uyuşturucu bir şey şırınga etmiş gibi, uyuşuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Haydi" dedim ![]() ![]() –"Gördün mü?" dedi ![]() Evin ziline bastım, çocuklar kapıyı açtılar ![]() ![]() ![]() İftar sofrasına oturduk ![]() ![]() –"Buyur" dedim ![]() Sudan bir yudum alarak orucunu bozdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Hayır! Bana karışma!" dedi ![]() –"Evlat! Ben kırk yıldır kuru ekmekten başka bir şey yemedim ![]() ![]() ![]() ![]() –"Amca! Ne olur söyler misin, kimsin, nerelisin?" Dökülmüş dişleriyle yavan ekmeği ağzından geveleye geveleye; –"Ne yapacaksın kimliğimi? Bir insan işte…" dedi ![]() Yemek yemeyi bıraktı ![]() –"Amca! Ne olur bir şeyler söyle ![]() ![]() ![]() ![]() –"Peki" dedi ![]() ![]() Bir anda nereden başlayacağımı kestiremiyordum ![]() –"Nerelisin?" diyebildim ![]() –"Evlat tam kırk yıldır lamekan (mekansız) dolaşıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Aha, bunun gibiydi kızım, ondan ayrıldığımda… Ondan sonra daha ne haber alabildim onlardan, ne bir izlerine rastladım ![]() ![]() ![]() –"Amca! Bana insanı anlatır mısın? İnsan nedir?" –"Hııııı" diye bir ses çıkardı ve gülümseyerek "Zor sual" dedi ![]() ![]() –"Amca, sen hiç kimseyi dışarıda bırakmadın ![]() –"Yaradan onu insan diye yaratmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Peki, kadına bakışınız nasıldır?" –"Kadın mı? Hazreti Adem Hazreti Havva'dan ayrı düşünülebilir mi?" –"Ama sizin Havva'nız yok ![]() ![]() –"Sen ona karışma!" Sertçe sözlerine devam etti ![]() –"Hani Hazreti Mevlana diyor ya: "Kadın, akıllı kişilere ve gönül ehline fazlasıyla galip olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Mevlana'yı biliyorsunuz demek ki?" –"Yer göğü bilmez mi?" –"Bilir" dedim ![]() ![]() –"Toprak yağmuru tanımaz mı?" –"Tanır ![]() –"Aşktan suya dönenler, ummanı özlemez mi?" –"Özler ![]() –"O Aziz ne diyor bak: (Mevlana'yı kastediyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Peygamberimizi çok mu seviyorsun?" Bir insanın yüzünün şekli hiç değişmeden gözlerinden yağmur gibi yaş aktığını ilk defa gördüm ![]() –"Evlat! Yaramı deşme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Allah uzun ömür versin" dedim ![]() –"Hıh, doldurduk ömrümüzü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O akşam onu evde tutamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() –"Kim bu ölü?" diye ![]() –"Bilmiyorum, bir garip adam" dedi ![]() Yüzünü açtım ![]() ![]() "Bir garip ölmüş diyeler, Üç gün sonra duyalar, Soğuk su ile yuğalar, Söyle garip bencileyin ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhammedî Aşka Tutulan Bir Hrıstiyan &Quot;Adsız Dede&Quot;Gidecek yeriniz yoksa her yol sizi kendinize götürür ![]() selamun aleykum kardeşim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhammedî Aşka Tutulan Bir Hrıstiyan &Quot;Adsız Dede&Quot;Nevin_1982´isimli üyeden Alıntı Gidecek yeriniz yoksa her yol sizi kendinize götürür ![]() selamun aleykum kardeşim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cok teesekkür ederım Allah razı olsunn hepimizi ihlasla salih amel işleynlrden eylesin Rabbim Ramazan ayı yaklastıkca ıcımm kıpır kıpır oluyor yaa =) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|