Diri Diri Gömüleceğimizi Biliyormusunuz?? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diri Diri Gömüleceğimizi Biliyormusunuz??Diyelim ki yatıyorsunuz yatağınızda! ![]() an be an tükenmekte olduğunuzu farkediyorsunuz Kâh dalıyorsunuz rüya gibi bir görüntü Kâh eski hatıralar, kâh yeni umutlar![]() Sonra bir an geliyor Kolunuzu kaldırmak istiyorsunuz, kalkmıyor!![]() O ne?![]() kumanda edemiyorsunuz kolunuza!![]() Felç mi geldi ne!?![]() "Hey", demek istiyorsunuz ama diyemiyorsunuz!![]() ![]() Kızınız bir anda üstünüze kapanıyor, haykırıyor! -Öldü! Annem öldü! ![]() Anne, bırakma bizi!Bağırmak istiyorsunuz ![]() -Hayır! ![]() Hayır ben ölmedim![]() Ne çare! ![]() Ne ağzınızı oynatabiliyorsunuz, ne de sesiniz çıkıyor!![]() ![]() Bu arada odaya doluşuyor yakınlarınız Hepsi gözü yaşlı, hepsi kederli, hepsi göğüslerinde yumru yumru düğümler!![]() ![]() Doktor? ![]() Ne yararı var?!![]() ![]() Başınızda toplananlara karşılık, kendinizde bir serbesti hissediyorsunuz! ![]() Ayağa kalkıp odada dolaşmaya başlıyorsunuz!![]() ![]() Onlara demek istiyorsunuz, "ben ölmedim, aranızda dolaşıyorum, yavrum kızım ne olur ağlama!" Ama boş! ![]() İrtibat kesik!![]() ![]() Kızınız, yakınlarınız perişan halli; ağlayış-haykırışları sizi de oldukça perişan ediyor! ![]() ![]() Bir şeyler yapmak, onlara ulaşmak istiyorsunuz, mümkün değil! ![]() Ne dokunabiliyorsunuz; ne konuşabiliyorsunuz; ne de herhangi bir eşyayı oynatabiliyorsunuz!![]() ![]() Oturuyorlar, başucunuzda dualar etmeye başlıyorlar Hakkınızda konuşmaya koyuluyorlar, şöyle iyiydi, böyle iyiydi!![]() ![]() Sonra bu fasıllar bitiyor Sizi yıkıyorlar ve tabuta koyuyorlar Bunları hep görüyorsunuz!![]() ![]() Ve sizi yüklenip mezara getiriyorlar Açılmış bir mezar ve![]() ![]() ![]() DİRİ DİRİ MEZARA KONUYORSUNUZ! DİRİ DİRİ GÖMÜLÜYORSUNUZ!![]() ![]() Şu andaki mevcut aklınızla, idrâkınızla duygularınızla yaşayan biri olarak! ![]() Ve üstünüze atılan toprakla beraber orada toprağın içinde hapis kalmanın korkunç ızdırabını tatmaya başlıyorsunuz!![]() ![]() Hatırlayalım şu meşhur hadîs-i şerîfi: -İNSANLAR UYKUDADIRLAR; ÖLÜMÜ TADINCA UYANIRLAR! ![]() r17;Hazreti Osman radıyar17;llâhu anh bir kabrin başında durduğu zaman sakalı ıslanıncaya kadar ağlardı Kendisine, r0;Cennet cehennem anılınca ağlamıyorsun da, burada mı ağlıyorsun?r1; denildiğinde ise şu cevabı verirdi:Rasûlullah sallar17;llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: -Kabir, âhiretin konak yerlerinden ilk konak yeridir Eğer ondan kurtulursa kişi, gerisi daha kolaydır!![]() Şâyet kurtulmazsa, gerisi daha ağırdır!![]() Her ne (korkunç) manzara gördüm ise, kabir ondan daha korkunçtur"!![]() (Tırmizî)Kişi beden üzerindeki tüm tasarrufundan kesildi; beyin durdu; ve bozulmaya yüz tutan beden mezara konuldu Sonra![]() İbn-i Ömer radıyar17;llâhu anhr17;tan şöyle naklolunuyor: -Ölünün dünyadan alâkası kesildiği zaman, oturma yeri kendisine gösterilir; cennet ehli ise cennet ehlinden olarak; ve cehennem ehli ise cehennem ehlinden olarak Ve sonra "Allah seni kıyâmet gününde yeniden mahşere kaldırıncaya kadar oturma yerin işte burasıdır" denilir![]() Evet bu kabirde, kıyâmete kadar kalma olayını daha geniş görelim şimdi de: Ebû Hureyre radıyar17;llâhu anh naklediyor: Rasûlullah sallar17;llâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: -Ölü -ya da sizden biri- defnedildiği zaman ona siyah ve mavi iki melek gelir! Birine Münker, diğerine Nekir denir Müteakiben o iki melek sorar:-Bu adam hakkında ne dersin? ![]() ![]() Bunun üzerine o (yaşarken ki) kanaatini aynen söyler: -O Allahr17;ın kulu ve rasûlüdür Allahr17;dan başka ilâh olmadığına ve Muhammedlr17;in de Or17;nun kulu ve Rasûlü olduğuna şehâdet ederim![]() Bunun üzerine o iki melek: -Senin böyle söylediğini esasen biliyorduk r17; derler Sonra onun kabri yetmiş arşın kare genişletilir, sonra aydınlatılır ve kendisine "Uyu" denilir O da,-Dönüp aileme haber vereyim mi?r17; der, melekler de: -Gelin-güvey gibi uyu ki, onu ailesinden en çok seven kişi uyandırırr17; derler ![]() O kişi, Allah onu yatağından mahşere kaldırıncaya kadar (uyur) ![]() Şayet münâfık ise: -İnsanların r0;Ona Rasûldürr1; dediklerini işittim ve ben de aynı şeyi söyledim Ama bilemiyorum?![]() diyecek![]() Bunun üzerine o iki melek: -Senin esasen böyle söyleyeceğini biliyordukr17; diyecekler (Sonra toprağa) r0;çullan üzeriner1; denilecek Toprak onun üzerine çullanır; yan kaburga kemikleri yerlerinden oynar ve Allah onu yatağından mahşere kaldırıncaya kadar toprakta devamlı azâb içinde kalır!r17; (Tırmizî)Tüm yaşamınızda, kendinizi bir beden kabûl etmenizin tabiî sonucu olarak ister istemez yaşanacak kaçınılmaz sondur bu! ![]() ![]() Nasıl rüyanızda bütün gün kafanızı meşgul eden şey, otomatik olarak rüyanıza girer ve o şeyden rüyanızda kurtulamazsınız! ![]() ![]() Nasıl görülen kâbusu değiştirmek elinizden gelmez ise Yaptıklarınızın ya da yaşadıklarınızın tabîi sonucu ise kâbus; aynı şekilde, kabir hayatı da, dünyada yaşadıklarınızın, edindiğiniz duyguların ve şartlanmaların otomatik olarak görülecek sonuçlarının, yaşandığı bir ortamdır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|