![]() |
1000 Yıl Öncesinden İman....... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 1000 Yıl Öncesinden İman.......BİR ARKADAŞIMIN İLETTİĞİ ÇOK ETKİLENDİĞİM BİR KISSAYI PAYLAŞMAK İSTEDİM ![]() Vakit, ahir zaman Peygamberinden bin yıl önce ![]() Humeyr ibni Redi, hemen bütün ortadoğu'ya hükmeden bir hükümdar ![]() Kalabalık sayıda vezir ve yardımcıları ile kudretli bir ordusu var ![]() ![]() ![]() Humeyr, bir gün maiyeti ile birlikte tantanalı bir halde Mekke'ye geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu aldırışsız soğuk karşılama hükümdarın fena şekilde canını sıktı ![]() ![]() Vezirler: -Buranın insanları araptır; asil kimselerdir efendimiz ![]() ![]() ![]() ![]() -Demek öyle!!! Humeyr'in kafasında soysuz bir plan doğdu; Kabe'yi yıkacak, halkı öldürecek ve şehri askerine yağmalatacaktı ![]() ![]() ![]() Ancak bu fikirle beraber ve aynı hızla kafasına bir şey daha gitmişti: Müthiş bir ağrı ![]() ![]() ![]() ![]() Günler ilerliyor; baş ağrısı, her an şiddetini arttırıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Hekimler, o güne kadar görülüp, işitilmemiş bu hastalığı iyileştirmek için günlerce uğraştılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Hükümdar şayet sırrını bana açar ve sorularını cevaplandırırsa derdinin dermanını söylerim, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdar, zorlukla konuşuyor ve yanındakiler dehşetli pis kokudan büyük sakıntı çekiyorlardı ![]() Dötbin kişiden biri olan alim sordu: -Bu sıralarda Kabe-i Şerif için aklından kötü bir şey geçki mi? Hasta, derin ve uzun inleyip karşısındakileri boş ve manasız gözlerle süzdükten sonra dudakları kıpırdadı ![]() -Evet! O'nu yıkmak istedim ![]() Cümlenin başı ve sonu arasında kurşundan dakikalar geçmişti ![]() ![]() ![]() -Niçin yıkmak istemiştin ki? Ne mekkelilerin, ne de Kabenin bize bir zararı olmadı! -Evet olmadı ama; Mekke halkı bana hürmet etmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Burada göremeyince ![]() ![]() ![]() Pis kokulu sulardan yatak, yorgan ıslanmış her taraf batmıştı ![]() ![]() -Mekkelilerden hürmet göremeyince üzerine titredikleri Kabeyi yıkmak, halkı öldürmek, mallarını askerlerine yağmalatmak istedim ![]() -Ve başına gelenler de bu niyetinle beraber geldi! -Evet; niyetimle beraber başıma korkunç bir ağrı girdi ve dünyamı zindan eden bu hastalığa yakalandım ![]() ![]() ![]() Bu cümleden sonda odayı bir sessizlik kapladı ![]() ![]() ![]() ![]() Humeyr meraklı ve uzaktan alimin yüzüne bakıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() -Hükümdarım tutulduğun hastalığın sebebi işte bu fikrindedir ![]() ![]() ![]() Susmuş ve dinlemeğe durmuş çöl yeniden hışırdamağa, rüzgar tok seslerle boşluğu yara yara koşmaya başlamıştı ![]() -Bilmez; hiç bilmezdim! -Şifa bulman bu bozuk niyetinden vazgeçmene bağlıdır ![]() ![]() Humeyr, derhal tövbe etti ![]() ![]() ![]() ![]() Başvezir ve alim oradan kalkmadan hükümdar tekrar eski sağlığına kavuştu ![]() Ve üstelik İbrahim aleyhisselamın dinini kabul ederek müslüman oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kaç gün son da bir sultan sofrası hazılattırarak büyük-küçük, zengin-yoksul bütün Mekkelileri yedirip içirdi ![]() Bu ziyafeti verdiği gece rüyasında bir ses işitti: -Mekke ahalisine itibar gösterdiği gibi Beytullah'a da hürmet et; O'nu örtülere bürü! Serin bir çöl gecesinde görülen bu rüyanın sabahında Humeyr, Kabe'ye hasırdan bir örtü yaptırarak ölttü ![]() ![]() -Hasır O'na layık değildir ![]() ![]() Bu sefer kumaştan mbir kılıf diktirerek Kabe-i Şerife giydirdi ![]() ![]() ![]() Ayrıca, Kabe-i Şerifin içinde bulunan putları dışarı attırarak kilitli bir kapı yaptırdı; insanların kirli halde Allah'ın evine yaklaşmalarını yasak etti ![]() Humeyr, bu güzel hizmetlerinden sonra Kabe'nin anahtarını Mekkelilere teslim ederek aydınlık Medineye doğru yola koyuldu ![]() ![]() ![]() ![]() Humeyr, dörtbin kişilik danışmanlarından dört yüzünü alarak bütün Medine'yi makışı gören yüksek bir tepeye tırmandılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aralarında şu kara vardılar: "Şartlar çetin ve ağır; ama olsun; kavuşulacak şeref de o kadar yüksek ve mübarek ![]() ![]() ![]() ![]() -Önceki alimlerden okuduğumuz bilgilere göre bu yer, en son ve en yüce Peygamberin gelip yerleşeceği bir kutlu mekandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdar, anlatılanları heyecanla dinledi; büyük memnuniyet duydu ve: -Ben de sizle kalacağım, dedi ![]() Ancak bu karara asker ve tab'ası mani oldular ![]() Bir ismi de Tebi olan Humeyr, bunun üzerine Medine'de bu dörtyüz kişi için evler yaptırdı ![]() ![]() ![]() -"Humeyr İbni Redi'den en büyük Resul ve son Peygaber Abdülmuttalib oğlu, Abdullah oğlu Muhammed aleyhisselam'a sunulan mektup: " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Humeyr, mektubu mühürlü olarak alimlerden Şamul'a verdi: iyi saklaması için ricada bulundu ve vasiyetini yaptı: -O mübarek Peygamber'i görme devletine erersen mektubumu kendilerine ver; şayet bu bahtiyarlığa eremezsen çocuklarına teslim et ve dikkatle sakllamalarını güzelce tenbih eyle; onlar da kendilerinden sonrrakilere aynı vasiyeti yapsınlar ve böylece emanetimi babadan oğula aktara aktara Peygamberlerin efendisinin yüksek huzurlarına takdim etsinler! ![]() ![]() Tebi, bu vasiyetinden sonra hazır olanlarla vedalaşarak Medine'den ayrılıp gitti ve bir zaman sonra da vefat etti ![]() Eshab-ı kiram; Allah'ın sevgilisine arkadaş, dost ve yardımcı olan o soylu insanların bu dört bin alimin nesebinden geldiği anlatılır ![]() Mektup, elden ele geçe geçe Şamul'un yirmi birinci torunu olan Eba Eyyub El Ensari'ye varacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebi Leyli yollara düştü, bir konak yerinde Beni Selim kabilesinin misafiri oldu ![]() ![]() -Ebi Leyli sen değil misin? buyurdular ![]() -Evet, benim; deyince -Tebi'nin mektubu nerede? diye sordular ![]() Leyli şaşırmıştı: -Siz kimsiniz; diyebildi ancak ![]() ![]() ![]() Eşi olmayan insanda rahatlatan bir tarifsiz tebessüm: -Ben, Allah'ın Resulü Muhammed'im; mektubu getir ![]() ![]() ![]() ![]() Yüce Peygamber, mektubu yanındakilere okutttular ve: -Merhaba Salih kardeşim, merhaba salih kardeşim, merhaba sahil kardeşim! ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|