Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
birgün, eğer, gelse, peygamberimiz, sav, ziyaretimize

Eğer Birgün Peygamberimiz (S.A.V.) Ziyaretimize Gelse

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğer Birgün Peygamberimiz (S.A.V.) Ziyaretimize Gelse

Selamün Aleyküm

EĞER BİR GÜN (PEYGAMBERİMİZ (SAV) ZİYARETİMİZE GELSE)

Eğer bir gün ,Peygamberimiz(SAV) ziyaretimize gelse
Yalnızca birkaç günlüğüne
Hem de aniden gelmiş olsa
Merak ediyorum ne yapacağımızı?Biliyorum en güzel odamızı kendisine tahsis edeceğimiziBöylesi şerefli bir misafiri yiyeceklerin en iyisini ,içeceklerin en iyisini sunacağımızı
Onu evimizde görmekten mutlu olacağımıza,Ona hizmet etmemizden alacağımız hazzı başka hiçbir şeyden alamayacağımıza da inanıyorum
Tüm bunlara rağmen memat ediyor ve düşünüyorum:
Onun evimize doğru geldiğini gördüğümüzde ,kapıda mı karşılayacağız ?O güzel misafiri içeri almadan ‘Buyur Ya Resullullah ! demeden,kollarımızı bu mübarek konuğumuza uzanmış olarak HOŞGELDİNİZ !deyip içeri almadan önce neler yapacağımızı merak ediyorum
Masamın üzerinde bazı gazete ve dergileri saklayıp,onun yerine Kur’an mı koyacağız?Hala açık saçık programları izlediğimiz televizyonun üzerini örtüyle mi kapatacak veya alelacele yerinden kaldırıp bodrum kattaki izbeye mi saklayacağız? Yahut ta koşacak mıyız kapatmaya,O kızmadan önce?Veya o nurlu misafirin işitmediğini umarak kapatacak mıyız radyomuzu,yüz kızartıcı bantları izlediğimiz videomuzu?Evin rafında üst üste dizdiğimiz müzik bantlarını unuttuk galibaHemencecik onları kaldırıp,onun yerine Hadis kitaplarımı yerleştireceğiz?
Merak ediyorum evimize girmek üzere bulunan bu şerefli misafirin hemen girmesine müsaade edecek miyiz?Ya da sağa sola mı koşturacağız?Yahut da “Biraz bekler misiniz” diyerek Onu kapımızın önünde mi bekleteceğiz?
Merak ediyorum eğer Peygamberimiz birkaç gününü geçirmiş olsa ,alışa gelen yaptıklarımıza devam mı edeceğiz?Her sabah gün doğusuna veya kaba kuşluğa kadar uyuyabilecek miyiz?Ailemizle kavgalı gürültülü savaş ortamını sürdürebilecek miyiz?Yoksa birkaç saat sonra sıkılmaya daralmaya mı başlayacağız?
Merak ediyorum hiç yüzümüzü asmadan tüm aile fertlerimizle beraber her vaktin namazını kılabilecek miyiz?Sabahın erdeninde yatağımızdan fırlayıp sabah nazmı hazırlığını yapabilecek,nişanlanma çağına gelen kız ve erkek çocuklarımızı yataklarından kaldırabilecek miyiz?Veya Şerefli Misafirin abdest suyunu dökerkenöbür odada 15 yaşına gelmiş ancak secde yüzü görmemiş oğlumuzu nereye saklayacağız?Yoksa birkaç günlüğüne otele veya akrabalarımızın evine mi göndereceğiz?Merak ediyorum alıştığımız hayat seyrimizin kontrolden çıktığındaki acı halimiziBayimiz gazeteyi kapıdan uzattığında ne yapacağımızıMüslüman bir sahabe kadının kıyafetine dokunan Yahudilere karşı savaş başlatan misafir Peygamber in yanında o müstehcen gazeteyi okuyabilecek miyiz?Acaba diyorum gittiğimiz yerde 3-4 saat boyunca yemek masasında Peygamberimiz de buluna bilecek mi ?Yoksa Onu evimize istirahata mi alacağız?Düşünüyorum hem de gözlerimle görmüş gibi düşünüyorumBir kaç günlüğüne olarak evimize gelmiş olan Peygamberimize 24 saatimizi nasıl geçirdiğimizi göstermemizi “Bonjour”diyerek evimize giren oğlumuzu,yarım etekle arabadan inen genç kızımızı “Bunda benim suçum yoktur YA RESULULLAH deyip ölüp ölüp dirilen ana ve babaları
Düşünüyorum Peygamberimiz evimizde otururken ,evimize gelecek aile misafirlerimiziPeygamberimizden habersiz olan misafirlerimizin girişlerini,konuşmalarını,görüntüleriniEve t evimize sadece birkaç günlüğüne misafir olarak gelecek olan Peygamberimize karşı sergileyeceğimiz tavırlarımızı merak ediyorumBu şerefli misafiri nasıl karşılayıpnasıl uğurlanacağını merak ediyorumPeygamberimiz eğer bizimle birkaç gününü geçirecek olsa ,alışagelen yaptığımız işlere devam mı edeceğiz?Yahut da ziyaret bittiğinde ve evimizden ayrıldığında rahat bir nefes mi alcağız?
Evet sevgili Peygamberimiz bizimle biraz vakit geçirmek için gelse hayatımız alt üst mü olacak;
YOKSA ,EVET YOKSA……………………………………

CİHADI ALNIMIZIN ÇATINA VURDUK VE ŞEHADETİ KOYDUK HER SABAH DUAMIZIN BAŞINABizim zaferimiz şehadete ulaştığımız gündür Rabbimizden dileğimiz bizi mücahid olarak yaşatsın ve şehid olarak katına alsın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com