Mümin Müminin Aynasıdır |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mümin Müminin AynasıdırMümin, müminin aynasıdır Anadolu evliyasından “Atâ Efendi”ye, bir gün mahalleden birkaç kişi gelip, - Efendim, “Mümin, müminin aynasıdır” deniyor Bu ne demek? diye sordular - “Anlatayım”, buyurdu Ve şöyle anlattı: Bir gün, Peygamber Efendimiz, Eshabın büyükleriyle bir yerde otururken yanlarına edepsiz biri gelip hakaret etti - Efendimize mi hakaret etti? - Evet “Senin kadar kötü, senin kadar çirkin birini görmedim”dedi Efendimize - Eshab-ı kiram ne yaptılar peki? - Efendimize baktılar Bir işaret etse, parçalayacaklardı adamı “Doğru söylüyorsun!” Sordular yine: - Efendimiz bir şey buyurdular mı? - Evet, “Doğru söylüyorsun”buyurdular Ve devam etti anlatmaya: O edepsiz adam gitti Az sonra hazret-i Ebu Bekir geldi oraya Efendimizi görünce, - “Yâ Resulallah! Ömrümde senin kadar güzel, senin kadar sevimli bir kimse görmedim”dedi - Efendimiz ne buyurdular peki? - Yine “Doğru söylüyorsun”, buyurdular - Çok şaşırdık efendim, ikisine de “Doğru söylüyorsun” buyurmuşlar - Evet Eshab-ı kiram da şaşırdılar ve “Yâ Resulallah! O adama da doğru söylüyorsun dediniz, Ebu Bekir’e de Hikmeti nedir?” diye sordular - Efendimiz ne buyurdu peki? - “Ben aynayım”, buyurdular “Bana bakan, kendini görür İkisi de kendilerini görüp, gördüklerini söylediler” |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|