![]() |
“Kalbinin Derdi Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “Kalbinin Derdi Nedir?Allah dostlarından Ahmed bin Ebü’l-Havârî hazretleri bir gün çöle doğru yürüyüşe çıkmıştı ![]() Araplardan bir grup insanın sahrada deve koşturduklarına şahid oldu ![]() ![]() ![]() Adamın garip bir hâli vardı ![]() Uzaktan insanın dikkatini çekecek kadar sâkin ve kabuğuna çekilmiş bir halde görünüyordu ![]() Bir grup bedevi Arap ise heyecan dolu anlar yaşıyordu ![]() ![]() Böyle bir ortamda onların karşısında kendi haline göre, yerinden kıpırdamadan bir insan nasıl oturabiliyordu? Büyük bir merakla yanına giden Ahmed bin Ebü’l-Havârî rahmetullahi aleyh ona: “Esselâmü aleyküm” diyerek selâm verdi ![]() O da hafif sesle: “Aleyküm selâm” diyerek selâmı aldı ![]() Başka bir kelam etmedi ![]() Bir müddet sessizce oturdum ![]() ![]() Uzaktan garip görünümlü bu insan hep zikir ve murâkabe halindeydi ![]() ![]() Huzurunu bozmak istemedim ![]() ![]() ![]() “Allah Teâlâyı zikretmek ne kadar tatlı bir şey! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şaşıyorum şu insanlara?! ![]() ![]() Niçin boyun büküp yalvarmazlar? Neden Allah’ı zikretmezler? Oyun ve eğlenceye dalarak niçin O’nu unuturlar? Halbuki ölüm onların peşinde ![]() ![]() İnsan için ondan kurtuluş yolu asla yok ![]() Böyle bir tehlike ve musîbetler içinde olmasına rağmen insanlar neden boş şeylerle meşguller ![]() Bunun üzerine ben de: “Allah’ın rahmeti üzerinize olsun insanlar hangi müsîbetler ve hangi tehlikeler içinde?” diye sordum? Şöyle cevapladı: “Günah musîbeti ve ölüm tehlikesi ![]() Sonra ağlamaya başladı ![]() ![]() Biraz sonra tekrar: “Neden yapayalnız duruyorsun?” diye sordum ![]() O: “Ben yalnız değilim! Rabbimle berâberim” diye cevap verdi ![]() Fakir ve muhtaç olduğunu zannederek; “Bir şey ister misin?” dedim ![]() O: “Evet kalbimin derdini tedavî edecek bir tabib isterim” dedi ![]() “Tabîbin kimdir?” dedim ![]() “Rabbimdir” diye cevap verdi ![]() “Kalbinin derdi nedir?” diye sordum ![]() “Günahlar ![]() ![]() ![]() ![]() “Peki bunlardan kim kurtuldu?” diye sordum ![]() “Allahü Teâlânın râzı olduğu kimseler” dedi ![]() “Yolcu musun?” dedim ![]() “Annemden doğduğumdan beri yolcuyum ![]() “Yolculuğun nereye?” dedim ![]() “Kabiredir” dedi ![]() “Nereye gidiyorsun?” dedim ![]() “Âhirete gidiyorum” dedi ![]() “Azıksız yola gidilmez ![]() ![]() “Azığım son derece az” dedi ![]() “Yanında yiyeceğin nedir?” dedim ![]() “Sübhanallah! Rabbimin vereceği rızık” dedi ![]() “Peki yalnız hâlinle korkmuyor musun?” dedim ![]() “Nasıl korkarım? Niçin korkayım? Sâhibimin, Rabbimin mülkündeyim” diye cevap verdi ![]() “Yol neresidir?” diye sormaya devam edince; ellerini açıp şöyle yalvarmaya yakarmaya başladı: “Yâ Rabbi! ![]() ![]() İnsanların çoğu seni unutmuş başka şeylerle meşgul! ![]() ![]() Halbuki her işin karşılığını Sen vereceksin! ![]() ![]() Ey gariblerin yardımcısı! ![]() ![]() Ey âcizlerin sığınağı! ![]() ![]() Ey azı çoğaltan! ![]() ![]() Ey sapmışları hidâyete erdiren! ![]() ![]() Ey kendisine herkesin sağındığı Rabbim! ![]() ![]() Senin ihsânını ve rızânı isterim ![]() ![]() ![]() Senin rızân olmadan dünyâ ve ahiret güzel olmaz ![]() Hem böylesine içten, samimi bir şekilde dua ediyor, hem de yürüyordu ![]() ![]() “Allah’ın rahmeti üzerine olsun! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra benden uzaklaşıp gitti ![]() ![]() ![]() ![]() Allah dostları ahiret endişesi ile dolu bir hayat sürerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun için daimi tefekkür halinde ve sükûti bir hayat geçirmeğe gayret ederler ![]() ![]() ![]() Rabbimiz bizlere de onların hayatından güzellikler lutfeylesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|