![]() |
İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş Reçetesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş ReçetesiİNSAN’IN İNANILMAZ ROMANI Bismillahirrahmanirrahiym Yüce Rabbimiz Allah bir insan yaratmak istemiş ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Rabbimiz bu insan oğlunu öylesine çok sevmişki yarattığı insanı ahiret hayatında uçsuz bucaksız cennetlerini sunabilmek onun cennetten yer edinebilmesini sağlamak için bu insana bazı özellikler vermiş ![]() Bu özellikler:özgür irde ![]() ![]() 1= Adem AS’ı fizik vücut(iskeletimiz) le balçıktan dizayn ederek yaratmış ![]() ![]() 2= Ona nefs vermiş sevva etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() 3= En önemliside bu insana kendi ruhundan üflemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm mahlukat Allahı zikrediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ve bu üç vucudu iç içe geçirmiş ![]() ![]() Ölünce Ruh Allaha ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyamette tekrar fizik vucutla beraber olacak Allahı dilerse cennet vede Allahı dilemeyip şeytanın dostu olmayı kabul ederse cehennemlerden birine gidecek ![]() ![]() Ve Rabbimiz meleklere emretmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbimiz sonra şeytana dönerek sende Adem AS secde et deyince ,şeytan bu Oda işin sırrını anlamış ve Allahın Adem As’a kendinden üflediği Ruhu kıskanmış ![]() Kıskanmış ve Adem As’a secde etmemiş ![]() ![]() Şeytan böyle bir soruyu beklemediği için kıvırarak allah’a cevap vermiş ![]() ![]() Beni ateşten yarattın onu ise balçık denen çamurdan ![]() ![]() ![]() Allah hiç aldatılırmı*Allahımız şeytana çok kızmış ve sen ebedi cehennemliklerdensin diye yanından kovmuş ![]() Bu şeytanın çok zoruna gitmiş ![]() ![]() Ve insan için Allah’a Benim ebedi cehennemde yanmama sebep olan bu Adem As’ın bütün zürriyetinin önlerinden ,arkalarından,sağlarından ve sollarından girerek onları sıratı müstakimden uzaklaştıracağım ve benimle birlikte pek çoğunu cehennemde yanarak bulacaksın gibi sözler etmiş ![]() Ve Hidayete ermeyle ilgili ne varsa da unutturmuş ![]() Yüce Rabbimiz’de şeytana ben KURAN’I koruyacağım hiçbirzaman KURAN’I değiştiremeyeceksin diye cevap vererek eklemiş ![]() Bende izzeti celalime yemin ederimki onları ufacıkbir nedenle (dilekle)cennetime koyacağım ![]() Üstelik onunla senin aranda bir zır oluşturarak ona üçüncü kat cennetimi vereceğim demiş ![]() ![]() Ve ALLAH ezelde insan oğluna dönerek ![]() ![]() Evet Rabbimizsiniz demişiz ![]() deyince hepimiz evet teslim edeceğiz demişiz ![]() ![]() Ve insan kullarına serbest irade vermiş ![]() ![]() Ya beni seçersiniz yada şeytanı diyor ![]() ![]() ![]() Ve Kuranda 58 ayette cehenneme girecekler ebedi orada kalacaklar diyor ![]() ![]() ![]() Bu arada eğer şeytan Adem AS’a secde etmiş olsaydı Adem AS’a mı secde edecekti ![]() ![]() Ama şeytan Adem AS’a üflenen Ruhu kıskanmış ve tepki göstermek istemişti ![]() Dünyaya gelmişiz ama bunlardan haberdar değiliz ![]() ![]() Allah’a sonsuz hamd ve şükrolsun ki bunu Devrin İmamı olan MEHDİ RESULUNA Açıklamışki bizleri şeytana değilde kendisine kul olmayı nasip etmiş ![]() Şeytanın dünyada ençok nefret ettiği kişi ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan bu dururmu hiç?müthiş zeki biri ![]() ![]() Uzun uzun düşünmüş ![]() ![]() ![]() En kolay yol olarak KURAN’I UNUTTURMUŞ Nasılmı?Şimdi açıklayalım:Yüce Rabbimiz biz kullarını cennete koymak için bazı şartlar koymuş |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş ReçetesiBunlar islamın yedi şartı ![]() 1=Yaşarken Ruhunu Allah’a ulaşmayı dilemek ![]() (Bu Allah’ın olmazsa olmaz kanunudur)Bu olmayınca kullarına Rahman ve Rahim Esmasıyla tecelli edemediği 12 ihsan ve 7 nimet veremediği için cennetine giremiyoruz ![]() 2=Allah Allah allah diye zikretmemiz için zikri farz kılmış ![]() Yüce Rabbimiz Allah ![]() ![]() Neden Farz kılmış ![]() ![]() ![]() Nasılki bu dünyada benzinsiz araba yol almazsa,Allah’ı zikretmedende Ruh Allah’a doğru yol almaz ![]() ![]() Ancak ve ancak Allah Allah Allah diye hiç olmazsa günde tesbihli veye saatle bir saat kadar zikredersek ruh gök katlarında yükselir ![]() ![]() ![]() İşte şeytan cennete girecek en önemli şartlartlardan ikincisi olan ( ZİKRİ )unutturmuş ![]() Bundan sonra islamın beş sartını ömürboyu yerine getirsen,Allah’ın Rahim esmasıyla tecellisi olmadan cennete giremiyoruz ![]() ![]() İslamın beş şartı Allah’a ulaşmakta birer araç oluyorlar ![]() ![]() Yüce Rabbimiz namaz kılmak zikirdir ![]() ![]() ![]() Ve ilave ediyor;Benim ululelbab kullarım yürürken,otururken ve yan yatarken süresiz beni zikrederler ![]() Namazı bir çadır kabul edersek ,Zikir bu çadırın direğidir ![]() O, ululelbabki Allah’ın kalp gözleri ve kalp kulaklarını açarak yerlerin melekutunu gösterdiği kullarıdır ![]() İhlas makamına geldiklerinde göklerinde melekutunu gösterecek,irade tesliminde Kuranın hakikatini açıklayacaktır ![]() Geriye kalan islamın beş şartı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve Allah diyorki şeytan vadini pek azı hariç yerine getirdi ![]() Getirir tabi insanlar gerçekleri bilmiyorlarki! Ezelde verdiği yeminlerden misaklardan ahdlerden habersiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş ReçetesiŞimdi Allah’a yaşarken ulaşmanın sırrına değinelim ![]() 1-A) Yüz yaşında iki kişi düşünelim ![]() ![]() Birincisi 85 yıl islamın beş şartını yerine getirmiş ![]() ![]() 3=)namaz kılmış 4=)Hacca gitmiş 5=Kelimeyi şahadet getirmiş 6=)Oruç tutmuş 7=)Zekat vermiş ![]() Bu insana gel yaşarken Allah’a ulaşmayı dile ki Allah sana cennetini versin dediklerinde ![]() Bu kişi ben 85 yıldır Allah’a eksiksiz ibadet yapıyorum ![]() ![]() Ama peygamberimizin hiç kimse amelleriyle cennete gidemezAmeller boşa gider heba olur ![]() ![]() ![]() Diğer bir insan bir ömür boyu cehennemlik amel işler cennete gider (Allah’ın Rahim esmasıyla tecelli ederek doğduğu andan itibaren bütün günahlarını örterek bu kişiyi cennetlik hale getirmesi ![]() Şimdi bu kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden ölüyor ![]() Mizanda melekler bakıyorlar ![]() ![]() ![]() Yinede Allahın torpilli kullarıyız ![]() ![]() Gelelim bir günün namazına ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün 24 saat ![]() ![]() Dört saatçikte sevap ![]() ![]() Şimdi bu kul nereye gider biliyormusunuz Allahın Rahim esmasıyla tecellisi yok ya ,günahların fazlalığı dolayısıyla doğru posta cehenneme gidiyor ![]() ![]() 2- Yine yüz yaşında bir insan düşünelim ![]() 15 yaşında sorumluluğa başlamış ![]() ![]() Bu kişiye Yaşarken Allaha ulaşmayı dileki sana cennetini versin dediklerinde şöyle bir düşünüyor ve dünya kadar günahı olduğunuda biliyor ![]() ![]() Allah daima biz kullarının kalbine bakar bu kulum acaba nezaman bana ulaşmayı dileyecekte ben ona cennetimi vereceğim diye ![]() Ve Allah bakıyorki Kul kendisini diledi ![]() ![]() Bu kulunun doğduğu andan itibaren bütün günahlarının üstünü örtüyor ![]() Diyelimli bu kulun fazla ömrü yokmuş ![]() ![]() Mizanda melekler bakıyorlar günah tarafı Allahın Rahim esması tecellisiyle örtülmüş hiç günah görünmüyor ![]() ![]() ![]() Şimdi size soruyorum günahları örtülen mizanda görülmeyen birkaç sevabının mizanda görünerek ağır çeken bu şanslı kul nereye gider ![]() Direk birinci kat cennete gidiyor ![]() Çünkü o kul Allaha ulaşmayı dileyerek (AMENU)kullardan olup Allahın Rahim esmasıyla tecelli ederek günahlarını örterek cennetini verdiği kuldur ![]() Eğer bu kulun altı ay kadar ömrü olsaydı Allah bu kulunu yaşarken kendisine ulaştıracak ve üçüncü kat cennetini verecekti ![]() Evet sevgili kardeşlerim sırf kendi ahret ve dünya saadetiniz için,kendi geleceğiniz için ![]() ![]() Ne yazıkki dilek olmadan ve zikretmeden cennet hayal ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece kıyamette her nefis cehenneme girecek Dileği dileyenler 7 kat cehennemi süratle uçarak gezerek Allaha hamd ve şükrederek çıkacaklar ![]() ![]() Cehennemlikler ise kapıdan burunları üzerinde sürünerek girerek hemencecik orada diz çökerek cennetliklerin çıkmalarını ve kendilerinin şeytanla birlikte ebedi çehenneme atılmalarını bekleyecekler ![]() Bunlar yaşarken Allah’a ulaşmaya inanmayarak,dileği dilemeyenler, kendilerini zorla vede inatla cehenneme atan kişilerdir ![]() Ne zaman ki Allahın dilediği şey olursa cennetinde cehenneminde göklerini çatlatarak herkesi enerjiye çevirme arzusuna kadar ebedi orada kalacaklar ve cehennemde yanacaklardır ![]() Neden kardeşlerim neden şeytanın yanında ebedi cehennemde yer alalım da onu sevindirelim ![]() Gelin hepimiz Allah’ı dileyerek yalnız ve yalnız onu kulu olalım ![]() Ben sizleri tanımasamda hepinizi tek tek çok seviyor ve hiç kimsenin bu gerçeklerden haberi olmadığı için cehenneme giderek orada şeytanla beraber yanmasını istemiyorum ![]() Ve ben aklımda kaldığı kadarıyla gerçekleri sizlere açıklamaya çalışıyorum ![]() Bir kişinin dahi cehennemden kurtulmasına neden olabilirsem kendimi mutlu addederim ![]() Okuduğunuz için Allah razı olsun ![]() ![]() ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|