Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
insanin, kurtuluş, reçetesi, yaradilişi

İnsanin Yaradilişi Ve Kurtuluş Reçetesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İNSAN’IN İNANILMAZ ROMANI

Bismillahirrahmanirrahiym

Yüce Rabbimiz Allah bir insan yaratmak istemişYaratmıştaAdem AS’ı

Ve Rabbimiz bu insan oğlunu öylesine çok sevmişki yarattığı insanı ahiret hayatında uçsuz bucaksız cennetlerini sunabilmek onun cennetten yer edinebilmesini sağlamak için bu insana bazı özellikler vermiş

Bu özellikler:özgür irdekendinden üflediği RUH,fizik beden ve nefis

1=

Adem AS’ı fizik vücut(iskeletimiz) le balçıktan dizayn ederek yaratmışİnsanı,Fizik bedenimizi kendisine kul olabilelim teslim edelim diye yaratmış

2=

Ona nefs vermiş sevva etmiş(kendi iyiliği için)Nefs 19 afetlerle dolu ve hep şeytanı memnun eden özellikler mevcutAllahı zikrettiğimizde nefsimizin kalbindeki bütün karanlık afetlerin yerini Allahın nurları,salavatları ve fazılları ile doluyor

3=

En önemliside bu insana kendi ruhundan üflemişTam 19 hasleti varNefsin tam karşıtıNefs kötü olarak neyi istiyorsa Ruh tam karşıtı iyi olanı istiyorYani insan Allah’ın kendisine ait emanet olarak üflediği bir ruh taşıyorVe bu Ruh yalnız ve yalnız Allah Allah Allah diye zikrederek Allaha ulaşıyor

Tüm mahlukat Allahı zikrediyorbiz insanlar hariçNeden dersinizCennete götürdüğü için şeytan tarafından unutturulmuşta ondan

Ve bu üç vucudu iç içe geçirmişkarşıdan bakılınca tek kişi görüyoruz

Ölünce Ruh Allahafizik vücut ve nefis mezara40 gün sonra nefis mezardan çıkarak berzah alemine gidiyorKıyamete kadar orada kalıyor

Kıyamette tekrar fizik vucutla beraber olacak Allahı dilerse cennet vede Allahı dilemeyip şeytanın dostu olmayı kabul ederse cehennemlerden birine gidecekbu onun özgür iradesine bağlı

Ve Rabbimiz meleklere emretmişAdem ASsecde edinMelekler işin sırrını anladıkları için hemen secde etmişler

Rabbimiz sonra şeytana dönerek sende Adem AS secde et deyince ,şeytan bu

Oda işin sırrını anlamış ve Allahın Adem As’a kendinden üflediği Ruhu kıskanmış

Kıskanmış ve Adem As’a secde etmemişRabbimiz çok kızmış ve ey şeytan nedir seni secde etmekten men eden şey diye sormuş

Şeytan böyle bir soruyu beklemediği için kıvırarak allah’a cevap vermişSanki rabbimizi kandıracak

Beni ateşten yarattın onu ise balçık denen çamurdanben ondan üstünümona secde etmem diye cevap vermiş

Allah hiç aldatılırmı*Allahımız şeytana çok kızmış ve sen ebedi cehennemliklerdensin diye yanından kovmuş

Bu şeytanın çok zoruna gitmişve Allah’tan kıyamete kadar mühlet istemiş

Ve insan için Allah’a Benim ebedi cehennemde yanmama sebep olan bu Adem As’ın bütün zürriyetinin önlerinden ,arkalarından,sağlarından ve sollarından girerek onları sıratı müstakimden uzaklaştıracağım ve benimle birlikte pek çoğunu cehennemde yanarak bulacaksın gibi sözler etmiş

Ve Hidayete ermeyle ilgili ne varsa da unutturmuş

Yüce Rabbimiz’de şeytana ben KURAN’I koruyacağım hiçbirzaman KURAN’I değiştiremeyeceksin diye cevap vererek eklemiş

Bende izzeti celalime yemin ederimki onları ufacıkbir nedenle (dilekle)cennetime koyacağım

Üstelik onunla senin aranda bir zır oluşturarak ona üçüncü kat cennetimi vereceğim demişBana ulaşana dek ona kesinlikle etki etmene müsaade etmeyeceğim

Ve ALLAH ezelde insan oğluna dönerekBen sizin Rabbinizmiyim?Diye sormuş

Evet Rabbimizsiniz demişizMadem öyle sizleri dünyaya gönderdiğim vakit sizlere emenet olarak kendimden üflediğim Ruhumu,Fizik vücuduzu,nefsinizi ve iradenizi bana teslim edecekmisiniz ?

deyince hepimiz evet teslim edeceğiz demişizVe bir seri Allah’a yemin ,Misak ve Ahd vermişiz

Ve insan kullarına serbest irade vermişkesinlikle seçimine karışmıyor

Ya beni seçersiniz yada şeytanı diyorbeni seçerseniz sizleri uçsuz bucaksız Cennetlerim koyarımşeytanı dost edinir onu seçerseniz kıyamatte şeytanla birlikta ebedi cehennemde yanarsınız diyor

Ve Kuranda 58 ayette cehenneme girecekler ebedi orada kalacaklar diyorÇıkış filan yokCehennemde günahların kadar yanarak cennete gireceksin sözü tamamen yalan ve bu şeytanın intikam planlarından biri

Bu arada eğer şeytan Adem AS’a secde etmiş olsaydı Adem AS’a mı secde edecektiHayır kardeşlerim Allah’ın kendinden üflediği Allahtan bir parça olan Ruha ,Yani Allaha secde edecekti

Ama şeytan Adem AS’a üflenen Ruhu kıskanmış ve tepki göstermek istemişti

Dünyaya gelmişiz ama bunlardan haberdar değilizHiç haberimiz yok ve şeytanın istediklerine önem veren nevsimiz ne istiyorsa onu yaparak hergün daha bir kat alt cehenneme gitmekle var gücümüzle çabalıyoruz

Allah’a sonsuz hamd ve şükrolsun ki bunu Devrin İmamı olan MEHDİ RESULUNA Açıklamışki bizleri şeytana değilde kendisine kul olmayı nasip etmiş

Şeytanın dünyada ençok nefret ettiği kişimehdi ASNedenmi İnsanlara bu gerçekleri anlatarak şeytanın foyasını meydana çıkarıyorVe insanlar a Allahın gerçeklerini açıklayarak cehennemden kurtulmalarına ve cennetlik olmalaraına sebeb oluyor

Şeytan bu dururmu hiç?müthiş zeki biri Adem AS’dan da müthiş nefret ediyor

Uzun uzun düşünmüşneyapması gerekZira KURAN’I değiştirmesine imkan yok

En kolay yol olarak KURAN’I UNUTTURMUŞ

Nasılmı?Şimdi açıklayalım:Yüce Rabbimiz biz kullarını cennete koymak için bazı şartlar koymuş

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bunlar islamın yedi şartı

1=Yaşarken Ruhunu Allah’a ulaşmayı dilemek

(Bu Allah’ın olmazsa olmaz kanunudur)Bu olmayınca kullarına Rahman ve Rahim Esmasıyla tecelli edemediği 12 ihsan ve 7 nimet veremediği için cennetine giremiyoruz

2=Allah Allah allah diye zikretmemiz için zikri farz kılmış

Yüce Rabbimiz AllahTüm mahluklarına olduğu gibi insan oğlunada Allah’ı kendi adını zikretmesini farz kılmış

Neden Farz kılmışÇünkü Yaşarken allaha ulaşmayı dilediğimizde Allah’ın ruhumuzu kendine ulaştırması için zikir şartZikir olmazsa ruh bir milim bile yerinden kıpırdamaz

Nasılki bu dünyada benzinsiz araba yol almazsa,Allah’ı zikretmedende Ruh Allah’a doğru yol almazGök katlarında yükselmez

Ancak ve ancak Allah Allah Allah diye hiç olmazsa günde tesbihli veye saatle bir saat kadar zikredersek ruh gök katlarında yükselir33000 zikirde Ruh allah’a ulaşır kişi vuslata ermiş Allaha ulaşarak Allah’ta kaybolmuş olur

İşte şeytan cennete girecek en önemli şartlartlardan ikincisi olan ( ZİKRİ )unutturmuş

Bundan sonra islamın beş sartını ömürboyu yerine getirsen,Allah’ın Rahim esmasıyla tecellisi olmadan cennete giremiyoruzBir ömür boyu yaptığımız bütün iyi amellerimiz boşa gidiyor

İslamın beş şartı Allah’a ulaşmakta birer araç oluyorlarDereceler alıyoruz

Yüce Rabbimiz namaz kılmak zikirdirKuran okumakta zikirdirAma en büyük ibadet benim adımı ard arda söyleyemek yani (ZİKRULLAH’TIR)diyor

Ve ilave ediyor;Benim ululelbab kullarım yürürken,otururken ve yan yatarken süresiz beni zikrederler

Namazı bir çadır kabul edersek ,Zikir bu çadırın direğidirDirek olmadan çadır neye yararki?

O, ululelbabki Allah’ın kalp gözleri ve kalp kulaklarını açarak yerlerin melekutunu gösterdiği kullarıdır

İhlas makamına geldiklerinde göklerinde melekutunu gösterecek,irade tesliminde Kuranın hakikatini açıklayacaktır

Geriye kalan islamın beş şartıŞettan bunlara dokunmamışEğer bunlarıda unuttursaydı ozaman foyası meydana çıkacaktıBize sez islamın beş şartını yerine getirin cennete gidersiniz demişAma içindende çok beklersin benimle beraber cehennemde yanacaksın diye gülmüştür

Ve Allah diyorki şeytan vadini pek azı hariç yerine getirdi

Getirir tabi insanlar gerçekleri bilmiyorlarki! Ezelde verdiği yeminlerden misaklardan ahdlerden habersizAma şimdi öğrenecekler inşaAlah

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Şimdi Allah’a yaşarken ulaşmanın sırrına değinelim

1-A)

Yüz yaşında iki kişi düşünelimOn beş yaşında sorumluluk başlıyor

Birincisi 85 yıl islamın beş şartını yerine getirmişİlk ikisini yukarıda yazmıştık

3=)namaz kılmış

4=)Hacca gitmiş

5=Kelimeyi şahadet getirmiş

6=)Oruç tutmuş

7=)Zekat vermiş

Bu insana gel yaşarken Allah’a ulaşmayı dile ki Allah sana cennetini versin dediklerinde

Bu kişi ben 85 yıldır Allah’a eksiksiz ibadet yapıyorumAllah kimbilir bana kaçıncı kat cennetini verecektir diye söyleyip amellerine güveniyor

Ama peygamberimizin hiç kimse amelleriyle cennete gidemezAmeller boşa gider heba olur

Ve Bir insan bir ömür boyu cennetlik amel işler cehenneme gider(amellerin heba olarak boşa gitmesi)

Diğer bir insan bir ömür boyu cehennemlik amel işler cennete gider (Allah’ın Rahim esmasıyla tecelli ederek doğduğu andan itibaren bütün günahlarını örterek bu kişiyi cennetlik hale getirmesi

Şimdi bu kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden ölüyor

Mizanda melekler bakıyorlarAllah zikri farz kılmışAllahı zikretmediğimiz her saniye bir günah ekleniyor

Yinede Allahın torpilli kullarıyızSevap işlediğimiz,ibadet yaptığımız zaman on derece alıyoruz

Gelelim bir günün namazınaGünde sünnetleriyle 40 dakikaHadi diyelim bu kişi günde 4 saat ibatet etsinÇok ibadet edenlerden olsun

Bir gün 24 saatAllahı zikretmediği için tamı tamına 20 saat günah işlemiş

Dört saatçikte sevapMizanda günahlar apaçık görünüyor

Şimdi bu kul nereye gider biliyormusunuz Allahın Rahim esmasıyla tecellisi yok ya ,günahların fazlalığı dolayısıyla doğru posta cehenneme gidiyorkendi amellerine güvendi ama ama amelleri boşa gittiği için cehennemlik oluyor

2-

Yine yüz yaşında bir insan düşünelim

15 yaşında sorumluluğa başlamışTam 85 yaş ibadet etmemiş

Bu kişiye Yaşarken Allaha ulaşmayı dileki sana cennetini versin dediklerinde şöyle bir düşünüyor ve dünya kadar günahı olduğunuda biliyorİnanarak Yaşarken Ruhunu Allaha ulaştırmayı diliyor

Allah daima biz kullarının kalbine bakar bu kulum acaba nezaman bana ulaşmayı dileyecekte ben ona cennetimi vereceğim diye

Ve Allah bakıyorki Kul kendisini dilediHemen 7-8 saniyelik bir zaman parçasında hemen o kuluna Rahman ve Rahim esmasıyla tecelli ederek 12 ihsan ve 7 nimet veriyor

Bu kulunun doğduğu andan itibaren bütün günahlarının üstünü örtüyor

Diyelimli bu kulun fazla ömrü yokmuş10 dakika içinde ölüyor

Mizanda melekler bakıyorlar günah tarafı Allahın Rahim esması tecellisiyle örtülmüş hiç günah görünmüyorSevap tarafına bakıyorlar birkaç sevabı varGünahlar görünmediği için sevaplar ağır çekiyor

Şimdi size soruyorum günahları örtülen mizanda görülmeyen birkaç sevabının mizanda görünerek ağır çeken bu şanslı kul nereye gider

Direk birinci kat cennete gidiyor

Çünkü o kul Allaha ulaşmayı dileyerek (AMENU)kullardan olup Allahın Rahim esmasıyla tecelli ederek günahlarını örterek cennetini verdiği kuldur

Eğer bu kulun altı ay kadar ömrü olsaydı Allah bu kulunu yaşarken kendisine ulaştıracak ve üçüncü kat cennetini verecekti

Evet sevgili kardeşlerim sırf kendi ahret ve dünya saadetiniz için,kendi geleceğiniz içinYaşarken Ruhumuzu Allaha ulaştırmayı dileyerek ,vede Allah Allah Allah zikrederek Allahın uçsuz bucaksız cennetlerini verdikleri kullarından olalım

Ne yazıkki dilek olmadan ve zikretmeden cennet hayalve cehennemden çıkmada yokAllah cehenneme girecekler ve ebedi orada kalacaklar diyorHiç çıkış var demiyor

Sadece kıyamette her nefis cehenneme girecek Dileği dileyenler 7 kat cehennemi süratle uçarak gezerek Allaha hamd ve şükrederek çıkacaklarVe hangi kat cennete gideceklerse uçarak oraya gidecekler

Cehennemlikler ise kapıdan burunları üzerinde sürünerek girerek hemencecik orada diz çökerek cennetliklerin çıkmalarını ve kendilerinin şeytanla birlikte ebedi çehenneme atılmalarını bekleyecekler

Bunlar yaşarken Allah’a ulaşmaya inanmayarak,dileği dilemeyenler, kendilerini zorla vede inatla cehenneme atan kişilerdir

Ne zaman ki Allahın dilediği şey olursa cennetinde cehenneminde göklerini çatlatarak herkesi enerjiye çevirme arzusuna kadar ebedi orada kalacaklar ve cehennemde yanacaklardır

Neden kardeşlerim neden şeytanın yanında ebedi cehennemde yer alalım da onu sevindirelim

Gelin hepimiz Allah’ı dileyerek yalnız ve yalnız onu kulu olalım

Ben sizleri tanımasamda hepinizi tek tek çok seviyor ve hiç kimsenin bu gerçeklerden haberi olmadığı için cehenneme giderek orada şeytanla beraber yanmasını istemiyorum

Ve ben aklımda kaldığı kadarıyla gerçekleri sizlere açıklamaya çalışıyorum

Bir kişinin dahi cehennemden kurtulmasına neden olabilirsem kendimi mutlu addederim

Okuduğunuz için Allah razı olsunYüce Rabbim iz hepimizi fıska ve dalalete düşürmeden hidayetine erdirerek yalnız onun kulu olmayı nasip etsin

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com