![]() |
Nefis Şerbetler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefis Şerbetler![]() Şerbet Kültürü: Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır ![]() ![]() ![]() Limon Şerbeti (8 kişilik) Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 tane karanfil Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içerisinde 8 saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Vişne Şerbeti (8 kişilik) Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzüm Şerbeti (8 kişilik) Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı) Üzümleri toz şekerle birlikte ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal Şerbeti (8 kişilik) Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su Portakalları ufak dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kavun Şerbeti (8 kişilik) Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı Kavunu dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nane Şerbeti (8 kişilik) Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su Limonların suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lezzet, Ağustos 2010 |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|