Çikolata Soslu Vişneli Tatlı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata Soslu Vişneli TatlıÇikolata Soslu Vişneli Tatlı 4 adet kup veya genişçe, hafif derin bir kase için:
1 Kek dilimlerini ikiye veya dörde bölün Vişne reçeli sürerek, sandviç şeklinde yapıştırın Hafifçe bastırarak bardakların dibine yerleştirin Portakal suyuyla ıslatın Kek parçalarının üzerine vişne taneleri serpin Bardakları streç folyoyla kapatarak buzdolabına kaldırın (Portakal suyunu şu keke dayanarak ekledim, siz tercihinize göre likör veya daha farklı bir meyve suyu kullanabilirsiniz) 2 Çikolatayı eritin Küçük bir tencerede süt ve kremayı ısıtın, ama kaynatmayın Ayrı bir kapta yumurta sarısı, şeker ve kakaoyu çırpın Sıcak sütü sürekli karıştırarak çırpılmış yumurta ve şekere ekleyin Erimiş çikolatayı da ilave ederek, tencereye alın Orta ateşte süreklı karıştırarak, krema koyulaşıncaya kadar pişirin Yalnızca kaynamasına izin vermeyin, yoksa sosun kıvamı bozuluyormuş Üzerinin kabuklanmaması için sosu streç folyoyla kaplayarak soğutun (Folyo sosa yapışmış şekilde) 3 Çikolatalı sos iyice soğuyunca vişnelerin üzerine paylaştırın Bardakların ağzını tekrar kapatarak bir gece buzdolabında bekletin Servisten hemen önce çırpılmış kremayla ve rende çikolata ile taçlandırın Çikolatalı sos oldukça sıvı ve ancak iyice soğuduktan sonra kıvama geliyor Eğer daha koyuca bir sos arzu ederseniz, süt ve krema miktarını azaltabilirsiniz %70 bitter çikolata kullanırsanız iyi olur, zaten tarifte tavsiye edilen de bu Eğer çikolatalı sosunuz artarsa, hemen içine bir muz doğrayın ve buzdolabına atın 4-5 saat sonra bütün dertlere deva tatlınız hazır Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|