Herkes Bu Nefis Köftelerin Sefasına Davetli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Herkes Bu Nefis Köftelerin Sefasına Davetliİnegöl Köftesi ![]() Malzemeler
Derince bir yoğurma kabına kıymayı koyun Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve ortalarını ıslatıp elinizle suyunu sıkın ve ekmekleri kıymanın içine katın Üzerine bir miktar su, tuz, karabiber, karbonat, limon suyu, ekleyip karıştırın Soğanı rendenin ince bölümünde rendeleyin ve İnegöl köfte harcının içine atıp hepsini birlikte 20 dakika boyunca yoğurun Yoğurduğunuz İnegöl köfte harcını buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirin Ardından çıkarıp parmak şeklinde uzun şekiller vererek bol kızgın yağda kızartıp servis edin Afiyet tolsun Tekirdağ Köftesi ![]() Malzemeler
Kıymayı yoğuracağınız kabın içerinse koyunuz Üzerine ince, ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı, baharatlarını, karbonatı ve tuzu da atıp güzelce yoğurunuz Avuç içiniz kadar büyük yuvarlak köfteler yapınız Mangal üzerinde yağlanmış ve kızmış ızgaraya dizip iki tarafını da güzelce kızartınız![]() ![]() ![]() ![]() Harput Köftesi ![]() Malzemeler
Yoğurmak için geniş bir tepsi alıp içerisine ince, ince kıydığınız soğanı, bol suyla yıkadığınız maydanozu, 1 çorba kaşığı salçayı, baharatları, tuzu koyun Bu malzemeleri yoğurunuz, macun kıvamına gelinceye kadar İlk önce az, az kıymayı ilave ediniz Ardından da az, az güzelce yıkadığınız bulguru ilave ediniz Zaman, zaman da üstüne su serpiniz ve macun kıvamını alana kadar yoğurmaya devam ediniz Kurumasını engellemek için üzerine temiz bir bez örtünüz![]() Hazırladığınız harçtan fındık kadar parçalar koparınız Baş parmak ile işaret parmağınızın arasında sıkıp düğme şeklini veriniz Hazırladıklarınızı bir tepsiye diziniz![]() Genişçe bir tencere içerisinde yağı eritiniz 1 çorba kaşığı salça ilave edip birkaç dakika kavurunuz Üzerine de 6 bardak su koyup kaynatınız Tuzuna bakım gerekliyse tuz atınız Hazırladığınız köfteleri yavaşça kaynayan suyun içerisine atınız Köfteler yumuşadığında su yüzüne çıkarlar Sıcak olarak servis ediniz![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Besmeç ![]() Malzemeler
Yoğurmak için geniş bir tepsi içerisine kıymayı koyunuz Üzerine de kuru soğanı ayıklayıp ince, ince kıyınız Yumurtayı, salçayı, baharatları ve tuzunu da ekleyip iyice yoğurunuz![]() Daha sonra yıkayıp temizlediğiniz bulgurları serpiniz İyice yoğurunuz Bulgurlar kıymanın suyunu çekmesine rağmen hala sert ise elinizle az, az su serperek yoğurmayı sürdürünüz Tadına bakınız bulgurlar sert değil ise hazır demektir![]() Son olarak yıkayıp ayıkladığınız ve incecik kıydığınız maydanoz ile taze soğanları ekleyip bir süre daha yoğurunuz ![]() Bir kase içerinse su koyunuz ve ellerinizi ıslatıp hazırladığınız köfte harcından yumurta kadar büyük parçalar koparınız İlk olarak güzelce yuvarlayınız, daha sonra avuçlarınızın arasında bastırıp yassılaştırın Bir tavaya çok az yağ koyunuz ve kızdırınız Kızan tavaya köfteleri koyunuz ve iki yanlarını da ocağın altını kısarak pişiriniz (isterseniz fırına da atabilirsiniz)Kızarırken dağılmamasına dikkat ediniz Sıcak olarak servis ediniz Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Sini Köftesi ![]() Malzemeler
Yapılışı İlk olarak bulguru 1 bardak suyla ıslatınız, tuz atınız 30 dakika kabarana kadar bekletiniz![]() Bir tava içerisine kıymayı koyunuz Ocağın altını kısarak pembeleşene kadar kavurunuz Soğanları ayıklayıp ince, ince doğrayınız, yağ ile bir miktar tuzu da üzerine ekleyiniz Cevizleri de ekleyip ocaktan indiriniz![]() Bir kase içerisine tuzlu su koyunuz Hamurunun hazırlanması için bulgura 1 adet soğanı ince, ince kıyınız Daha sonra kıymayı, pul biberi ve de tuzu ekleyiniz Kıymanın suyunu bulgurlar çekene kadar yoğurunuz Ardından elinizi tuzlu suyun içerisinde ıslatıp macun kıvamını bulana kadar yoğurunuz![]() Fırınınızı ısıtınız ![]() Genişçe bir tepsiyi yağlayınız Bulgurlu hamurunuzun yarısını tepsiye yayınız Ellerinizle üstünü düzeltiniz Ardından her yanına cevizli harçtan yayınız Ve yine bulgurlu hamuru yayınız Elinizi ıslattıktan sonra üstünü düzeltiniz Bir bıçağı suyla ıslattıktan sonra zevkinize göre kesiniz Son olarak ta tereyağını eritip üzerine gezdiriniz![]() Hemen, hemen yarım saat fırınlayınız Fırından çıkardığınız da üzerine bir miktar su serpiniz 15-20 dakika bekletiniz Sıcak olarak servis ediniz Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Patates Köftesi ![]() Malzeme
Patates Köftesi Tarifi Bulgurları ayıklıyoruz ve yoğurabileceğimiz geniş bir kabın içerinse koyuyoruz İçersine çok az ılık su koyuyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruzHaşlanmış patateslerin kabuklarını soyup çatal yardımıyla eziyoruz ![]() Dinlenmiş olan bulgurların üzerine soğanları kare kare doğrayıp ekliyoruz Salça, baharat ve tuzu ekleyip 10 dakika yoğuruyoruz Az önce ezdiğimiz patatesleri bulgurun içine ilave ediyoruz ve üzerine maydanozları doğrayıp tekrar 5 dakika yoğuruyoruz![]() Elde ettiğimiz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil vererek servis tabağına sıralıyoruz Patates köftesi servise hazır demektir Afiyet olsun ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|