![]() |
Dışarıda Kar, Ocakta Kremalı Mantarlı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dışarıda Kar, Ocakta Kremalı Mantarlı TavukBu akşam işten eve dönerken birden aklıma esti ve buzdolabındaki kuşbaşı tavuk göğsünü değerlendirmem gerektiğini düşündüm (hayır birşey değil, kullanmazsam bozulacak) ![]() Otobüsteyken ablama telefon edip daha önce bana verdiği mantarlı kremalı tavuğun tarifini tekrarlamasını istedim; söyledi bir bir ![]() ![]() Hava nasıl soğuk; eskiden soğuklar Balkanlardan gelirdi, ya da en azından oradan geldiği söylenirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eve vardığımda kombiyi yakmanın o kadar da gerekli olmadığına karar verdim; evin içi dışarıya göre hayli ılıktı çünkü ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarları tencerede çeviriken bunlar suyunu bayağı saldılar, ben telefonun hoparlörünü açıp ablamı aradım yine, n'olacak bu mantarların hali diye; millet memleketin halini sorar ben mantarların derdine düşmüşüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeğe geri dönelim; ben ablamla telefonda konuşurken kendimi masada oturmuş yemeği afiyetle yerken buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konunun içinde tam olarak takip edemeyenler için tarifi tekrarlayayım: Kremalı Mantarlı Tavuk Malzemeler: Tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), mantar ve krema Hazırlanışı: Mantarlar doğranır ve derince bir tencerede suyunu önce salıp sonra çekene kadar kavrulur ve ayrı bir kaba alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteğe göre tavuğu pişirme aşamasında yeşil-kırmızı biber, soğan da eklenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet; afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|