Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dereotlu, fırında, kabak, peynirli

Fırında Dereotlu Peynirli Kabak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Dereotlu Peynirli Kabak



Fırında Dereotlu Peynirli Kabak




Kabakta sandal sefası sizi bekliyor

Malzemeler
  • Kabak 5 Adet
  • Beyaz Peynir ½ Su Bardağı
  • Dereotu 1 Tutam
  • Kaşar Peynir ½ KasePul Biber

Beşamel Sos İçin
  • Teryağı 1 Tatlı Kaşığı
  • Un 1 Tatlı KaşığıSüt ½ Su Bardağı

Hazırlanışı


Kabakları soyun Her kabağı enine ikiye bölerek kabakları sandal haline getirin
Daha sonra da bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini hafifçe oyun
Hazırladığınız kabakları yaklaşık 15 dakika kaynar suda haşlayın ve süzün

Dereotunu ince ince kıyın ve ezdiğiniz beyaz peynire karıştırın
Sonra kabakların içini bu karışımla doldurun

Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritin Daha sonra unu ekleyip kavurun ve sütü ekleyin
Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz Sos koyulaşınca altını kapatın ve kabakların üzerine dökün

Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve pul biberi de serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.