Beslenme Ve Kalp

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beslenme Ve Kalp






BESLENME VE KALP

Ekmek: Beyaz undan yapılan ekmeğin tadı gerçi çok güzeldir ama kepek, çavdar ürünleri daha sağlıklıdır Çünkü bunlarda daha çok vitamin ve mineral vardır

Çilek: Çileği krem şanti yerine yoğurtla birlikte yemeniz daha iyi olur Taze meyveler bol vitamin ve lifli madde içerirler, bu nedenle her gün sofraya konulmalıdırlar

Kızarmış tavuk: Derisi olmadan yenildiğinde kalp için mükemmel bir besindir Daha yağlı olan sucuk yerine ekmeğin üstüne tavuğun göğsünden bir parça koyabilirsiniz

Tatlılar ve çikolata: Çok yağlı ve çok tatlı şeyler Bu nedenle bunlar sadece kalp için değil, dişler ve formunuz için de iyi değillerdir Bu gibi şeylerin yerine öğün aralarında meyve ve örneğin havuç, salatalık yiyebilirsiniz

Tereyağı ile yapılmış pasta ve kekler: Tam bir kalori bombasıdırlar ve vücuda yağ depolarlar Kalbinizin hatırı için bunları yemekten vazgeçmelisiniz

Ton balığı: Salatasını veya ekmek üstüne koyup yerseniz, kalbinize iyilik etmiş olursunuz, çünkü balığın yağı kalp için çok faydalıdır Ayrıca balıkta bol miktarda protein de vardır

Sucuk salam vs: Bu gibi yiyeceklerde bulunan fazla miktardaki yağ gizli olduğundan insan çoğu zaman fark etmez

Cips: Televizyon seyrederken atıştırmak için çok güzel bir yiyecektir Fakat kalp için çok yağlı ve çok tuzludur Şu andan itibaren bunu yemek listenizden silmelisiniz

Margarin: Bitkisel yağ içerdiği için kolesterol tehlikesi yoktur ve daha çok doymamış yağ asitlerinden oluşmuştur

Peynir: Kemikler ve dişler için çok önemli olan kalsiyum, peynirde bol miktarda vardır Fakat bazıları çok yağlıdır O yüzden az yağlı olanını tercih etmelisiniz

Patates kızartması: Kalp için sağlıksızdır En iyisi dondurulmuş olanlardan alıp fırında pişirin

Mısır gevreği (cornflakes): Şekersiz olarak ve yağsız sütle yendiğinde kalp için sağlıklı bir kahvaltıdır Çünkü vitamin, mineral, demir ve lifli maddeler yönünden zengindir

Yumurta: Kalbin düşmanı olarak bilinir Ancak haftada yenen üç yumurta tehlikeli değildir

Köfte: Yağsız etten yapılırsa kalp için tehlikeli değildir

Tereyağı: Hayvansal yağdan yapılır, doymamış yağ asitleri içerir Kalp için ne kadar az yenirse o kadar iyidir

KALBİN HOŞUNA GİDEN YİYECEKLER

Bol lifli madde içeren yiyecekler yiyin Kepek çavdar ürünleri, taze meyve ve sebze, lifli maddeler için en zengin kaynaklardır Lifli besinler kolesterol ve yağ miktarını azaltır

Sofranızda sık sık balık bulundurun Balığın içerdiği daha çok doymamış asitler damarlarda yağ birikmesini önler

Magnezyum kaynaklarını (örneğin fındık, fıstık, baklagiller gibi) yemeyi ihmal etmeyin Magnezyum kalbin fonksiyonunu dengede tutar ve adalelere enerji sağlar

Bol ıspanak yiyin Bu yeşil sebzede bol miktarda folikasit veB6, B12 vitaminleri vardır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.