Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde) |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde)1389 senesinde Altın Orda Devleti Altın Orda, Altın Ordu Devleti , Bir Türk-Moğol hanlığıdır Moğol İmparatoru Cengiz Han ölmeden önce topraklarını oğulları arasında paylaştırmıştı Seyhun Irmağı ile Balkaş Gölü'nün batısındaki yerleri büyük oğlu Cuci Han'a vermişti Cuci Han'ın küçük oğlu Batur Han, batıya doğru giriştiği seferlerle bu toprakları genişletti Cuci'nin toprakları sonradan Batur Han ile ağabeyi Orda Han arasında paylaşıldı Balkaş ile Aral gölleri arasındaki ve Seyhun Irmağı'nın güneyindeki yerler Orda'ya verildi Harezm ve yeni alınan topraklar Batur'un yönetimine bırakıldı Orda'nın yönetimindeki doğu bölgesine Ak Orda, Batur'un yönetimindeki batı bölgesine de Gök Orda adı verildi Gök Orda sonradan Altın Orda olarak adlandırıldı |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde)"Altın orda" yı okunca daldım konuya, bakayım nerede imiş bu altın diye ama Devlet olarak hayallerimi tarumar etti Zaten altını da sevmem Alıntı: Orda'nın yönetimindeki doğu bölgesine Ak Orda, Batur'un yönetimindeki batı bölgesine de Gök Orda adı verildi Gök Orda sonradan Altın Orda olarak adlandırıldı Gök Orda adı neden değiştirilmiş ki? "Altın Orda" adından daha güzelmiş diye düşünürken bu devleti bizler tarih derslerinde gördük mü? Görmedik galiba, hiç hatırlamıyorum Yoksa yaşlandım da ondan mı hatırlamıyorum Görmediysem de, gördüysem de şimdi gördüm ya Ellerine sağlık, teşekkürler Lale |
08-03-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Altın Orda - Altın Ordu Devleti (Golden Horde)Başakça, Batu; Cengiz Han'ın oğlu Cuci'nin oğluymuş Toprak paylaşımında Harezm, Kafkaysa ve İrtiş'in batısı oğul Cuci'ye düşmüş Cuci'nin ölmesiyle ona verilen yerler oğlu Batu'ya geçmiş Hanların ordugahında han çadırının üzeri altın kaplama olduğu için, bu çadıra Altınorda deniliyormuş Zamanla da Altınorda Türkçe'de Altınordu şeklinde yazılmaya başlanmış Konunun tamamını wikipedi den okuyabilirsin Oradan alıntıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|